Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Waar haal jij de inspiratie vandaan?

Op kayleygh.nl vind je een fijne webshop met producten erin. Maar buiten de producten, de haakbenodigheden, vind je ook steeds meer haakpatronen. Wist je dat er ondertussen al meer dan 25 haakpatronen te vinden zijn?

Deze haakpatronen zijn allemaal uniek en zelf ontworpen. Die ontwerpen staan van tevoren niet vast, die komen allemaal voort uit inspiratie. Vandaag wil ik het met jullie hebben over die inspiratie, want waar haal ik overal inspiratie vandaan? Let’s go!

Social media

Facebook

Op Facebook kom ik een hoop mooie idee”en tegen. Het helpt dat ik mezelf heb geabonneerd op een aantal fijne pagina’s waar een hoop werk wordt gedeeld. En soms zit daar iets tussen wat ik echt prachtig vind en zelf ook wil maken. Dan kan ik natuurlijk een patroon kopen en die aanpassen, maar ik vind het een uitdaging om zelf te gaan ontwerpen en te zien hoe mijn versie eruit komt. Want ondertussen ben ik er allang achter dat ik hoe dan ook een aantal dingen verander waardoor mijn eigen creatie dan net wat anders is.

Instagram

Ook een fantastische plek met heel veel inspiratie. Veel Instagrammers delen hun werk graag online, wat zorgt voor heel wat inspiratie in dit platform. Zo kan je hier vaak mooie dingen vergelijken en kom ik op hetzelfde uit als bij Facebook: een hoop creaties die ik namaak, maar toch net wat anders. 

Pinterest

Mijn all-time-favorite is toch echt Pinterest. Hierop kan ik uren scrollen, uren plaatjes kijken en genieten van al het pracht en praal war hier te vinden is. Mensen maken de meest uitzonderlijke dingen, de meest prachtige creaties. Ook hier haal ik veel ideeën vandaan, ik denk de meeste wel.

Zodra ik iets heb gevonden wat ik wil namaken, zoek ik hier eerst meerdere afbeeldingen van op en ga dan aan de slag. Ik begin niet eens met schrijven, vaak haak ik eerst en schrijf ik daarna pas op wat ik eigenlijk heb gedaan.

Online zijn er dus prachtige inspiratiebronnen te vinden. Maar hou ook zeker de ogen open buiten de deur. Want er zijn nog veel offline manieren om aan inspiratie te komen. Daar gaan we!

Magazine

Ken je ‘ Aan de Haak’ al? Dit is een tijdschrift welke je kan halen in de supermarkt, online kan bestellen of een abonnement op nemen zodat hij altijd als eerste bij jou op de mat ligt. Hierin vind je elke keer prachtige patronen. Zeker de moeite waard!

Beurzen

Kom je wel eens bij Crea-beurzen? De grootste en bekendste is KreaDoe. Op een beurs kom je veel inspiratie tegen bij de kramen. Van kleine projecten tot grote projecten, voor iedereen zit er wel wat tussen. En het voordeel van een beurs: je kan de benodigdheden vaak gelijk kopen (of je besteld ze natuurlijk hier in de webshop)!

Vrienden

De grootste inspiratiebron van alles, vrienden! Veel crea-vrienden hebben betekend ook dat je een hoop creaties ziet. En uit alles wat dan voorbij komt, kan jij weer kiezen wat jouw volgende project gaat worden. Dus laat je inspireren en deel jouw plannen met vrienden om te zien of ze je kunnen helpen!

Zo, allemaal mooie plekken waar je inspiratie vandaan kunt halen. En hou altijd de ogen open, want inspiratie kan overal vandaan komen!

Veel haakplezier!

Geen reactie's

Geef een reactie