Cate Tiernan – Boek der Schaduwen (#1 Wicca)

Er gebeurt iets met me wat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

Ik heb dit boek gelezen omdat het is gekozen als boek voor de Boekenclub op 22 maart. Ik had wel eens van de serie gehoord, maar wist eigenlijk niet waar het over ging. Nu hoor ik je denken: De naam van de serie geeft het aardig weg toch? Dat klopt ook, maar het had nooit eerder mijn interesse getrokken.
Het is ook dat ik dit boek heb gelezen voor de club, anders had ik het waarschijnlijk ook niet vanzelf opgepakt.

Maar wat vond ik ervan nu ik heb wel heb gelezen? Nou, ik moet je toegeven dat ik verrast ben!
Het is een dun boekje (het Ebook dat ik las had maar 155 pagina’s, dat is niet veel toch?), maar in aantallen maakt de serie het wel goed. Er zijn maar liefst 15 delen (en ook allemaal vertaald in het Nederlands, tijd voor een feestje)! Het boek staat vol informatie over een wereld waar ik maar heeeeeel weinig vanaf weet dus ik vond het mega interessant om deze dingen over Wicca te lezen. Het verhaal vond ik af en toe wel wat traag. Er gebeurde namelijk niet heel veel en soms vond ik dat jammer omdat ik dan niet verder wilde lezen. Aan de andere kant werd er verhaal daardoor juist heel realistisch waardoor je bijna zelf meer gaat opzoeken over Wicca. Ik bedoel, het heeft mijn interesse in deze religie wel getrokken.

Het ontbreken van wat spanning hier en daar, zorgde er wel voor dat het af en toe even doorbijten was. Toch heb ik op geen enkel moment geen zin gehad in dit verhaal of wilde ik het wegleggen voor een ander boek. Juist door deze nieuwe, nog onbekende wereld van Wicca voor mij, in combinatie met de realistische personages en situaties, bleef ik lezen. En voor ik het weet, sloeg ik het boekje dicht.
Naja…
Soort van dan…
Ik las immers het Ebook, dus dichtslaan gaat niet helemaal…

Nu is het sowieso alweer een tijd geleden dat ik op de middelbare school heb gezeten zoals Morgan en voelde ik me af en toe een beetje te oud voor dit boek, toch kon ik me prima relateren aan haar situatie. Een vriendin die over je heen loopt maar waar je later pas achter komt, zoiets hebben we allemaal wel een keer meegemaakt toch? Of een jongen die je enorm leuk vind, maar onbereikbaar is? Ik was dan ook heel blij toen Morgan bepaalde dingen in ging zien en tegengas gaf. You go girl!

Wat kan ik nog meer zeggen over dit boek zonder al te veel weg te geven?
Het is een lekker vlot verhaal, je leest hem zo weg. Het voordeel is daardoor dat je snel bij boek 2 aankomt, die niet veel dikker is (volgens mij zelfs evenveel bladzijdes). De situaties zijn niet heel spannend, maar wel realistisch. Ik kwam achter veel interessante informatie en ben zeker benieuwd naar het verloop van deze serie.
Dus of ik boek 2 ga lezen? Ja, dat zeker! Sterker nog, ik ben er al in bezig!

Dit boek krijgt van mij een 6,5. Het is en lekker vlot verhaal met niet veel bladzijden. Ik kan nu wel weer gaan opsommen waarom, maar dat heb ik hierboven ook al gedaan. En ik heb geen tijd, ik wil namelijk doorlezen in deel 2!


Titel: Boek der Schaduwen (Wicca#1)
Auteur: Cate Tiernan
Uitgeverij: Uitgeverij M
Verschenen: september 2005
Pagina’s: 204
ISBN: 978 90 225 3747 3
Cijfer: 6.5

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *