Cassandra Clare – Stad van Gevallen Engelen

Clare, Cassandra - Stad van Gevallen EngelenDe oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.

Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…

Deel 4 van de geweldige serie ‘De Kronieken van de Onderwereld’. Voor diegene die de serie tot nu toe hebben gelezen is dit weer een smuller van een boek. Voor diegene die nog niet begonnen zijn, waar wacht je op?!?

Oké, deel 4 alweer! Jammer dat het zo snel gaat, maar ook weer prachtig dat er een nieuw verhaal op ons ligt te wachten! Want ik moet je eerlijk bekennen dat ik het enorm knap vindt van Cassandra Clare hoe ze je, na 3 dikke boeken, nog steeds weet te boeien door onze lieftallige Jace en Clary nog meer problemen te geven.
Want de beschrijving zegt het al: Jace heeft nachtmerries. Persoonlijk stoorde ik me aan het gedrag van Jace. Ik vond hem best een beetje irritant en zeker het feit dat hij Clary ontloopt vind ik echt niet tof. Nog nooit heb ik ergens gehoord dat ontwijken het beste idee was en dat het goed is gekomen. Pas vanaf het moment dat Clary ervan weet (de nachtmerries) vond ik de actie pas komen en was het echt weer een beetje interessant.

Aan de andere kant is het wel heel goed hoe Cassandra dat probleem nauwelijks heeft verholpen voor ze er weer een nieuwe in stopt en ons nog steeds door het boek heen laat vliegen. Want ein-de-lijk leek het een beetje goed te gaat tussen Calry en Jace en dan gebeurd er weer iets. Als ik erover na denk is het eigenlijk best vermoeiend, maar ik heb er totaal geen last van tijdens het lezen!

Ook dit boek leest weer heerlijk weg door de fijne leesbaarheid en de lekkere schrijfstijl van Cassandra. Ik schoot er doorheen en had eigenlijk nergens zinnen die ik dubbel moest lezen voor ik ze begreep. Ook stonden belangrijke dingen niet verstopt in maar één zin en werden dingen goed uitgelegd en verwoord.
En de cover is ook weer prachtig! Mysterieus, maar toch zoveel zeggend als je het boek uit hebt. Eerst denk je echt: ‘Wat betekend dit allemaal?’ en achteraf denk je: ‘Natuurlijk!’

Dus… Lezen! Weer een aanrader! Wel moet je de ander delen gelezen hebben om deze goed te snappen, maar dat is waarschijnlijk geen probleem!


Titel: Stad van Gevallen Engelen
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: The House of Books
Verschenen: april 2014
Pagina’s: 448
ISBN: 978 90 443 4254 3


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *