Instagram

  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar

Taran Matharu – De Nieuweling

matharu-taran-de-nieuwelingAls smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.


Voor de boekenclub van de Boekentijgers lezen we het eerste deel in deze nieuwe serie van Taran Matharu: De Nieuweling. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het een leuk en origineel verhaal vond, maar wel te voorspelbaar en soms…  Ja, wat eigenlijk? Laat me je er meer over vertellen!

Ik begon in dit boek ongeveer een maand voordat de boekenclub begon. Eigenlijk meteen toen ik heb binnenkreeg van de uitgeverij. Maar zoals jullie misschien in een vorig bericht hebben kunnen lezen, zat ik in een leesdipje. Daardoor heb ik het boek een tijd lang weggelegd en heb ik er een paar weken nauwelijks in gelezen. Tot het weekend van de boekenclub kwam en ik in 2 dagen tijd, van bladzijde 60, naar het einde moest lezen!

Aan de ene kant is dat een fijn iets, een boek lezen met een deadline. Hierdoor blijf je goed in het verhaal zitten en weet je eigenlijk altijd wat er gebeurd en wat er allemaal speelt. Aan de andere kant neem het een grote druk mee waardoor ik soms even wilde stoppen, maar dat niet kon doen omdat ik door moest lezen. Toch is het me wel gelukt hoor, ik had hem uit met de boekenclub!
Doordat ik soms wilde stoppen, maar toch door moest lezen, was het voor mij soms niet zo leuk. Daarmee bedoel ik dat het verhaal me dan even niet aansprak, maar dat ik toch door bleef lezen. Ik denk dat als ik het boek wel had weggelegd (als dat kon), dat ik heel moeilijk in het verhaal bleef zitten en dus elke keer zou vergeten waar ik mee bezig was.

Het verhaal vond ik wel leuk en origineel! Het is iets wat ik nog niet eerder gelezen heb en de hele opbouw was enorm leuk. Je kon wel merken dat elk hoofdstuk afsloot met een soort mini-cliffhanger, maar dat komt natuurlijk omdat dit verhaal ooit is begonnen als Wattpad verhaal! Maakt mij voor de rest niks uit, want daardoor kreeg ik wel elke keer zin om door te lezen.
Ook de hoofdstukken zijn niet al te lang. Ik ben daar wel fan van. Dan heb je sneller zoiets van: ‘Nog één hoofdstuk’, ‘misschien nog één dan’, ‘oké, laatste hoofdstuk’… Je kent dat riedeltje wel. Voor je het weet ben je veel verder. Voor mij maakt kleine hoofdstukken het leesgemak gewoon enorm fijn!

Wat voor mij wel tegenviel, is dat het hoofdpersonage (Fletcher) maar 15 is! Tijdens de boekenclub werd al opgemerkt dat Fletcher een beetje… té wijze opmerkingen heeft voor iemand van 15. Dat stoorde mij wel een beetje bij het lezen, zeker in combinatie met de voorspelbaarheid af en toe. Vaak kon ik al raden wat er ging gebeuren voordat Fletcher er überhaupt over had nagedacht.

Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij het einde. Het was beter geweest als Taran net een andere kant op was geslagen. Daarover wil ik graag meer vertellen, maar het is een spoiler. Het volgende stuk is dus weer wazig, tot je erop klikt. Heb je het verhaal nog niet gelezen en wil de je spoiler niet weten? Klik dan niet op het wazige deel!

In het einde is natuurlijk het toernooi waar iedere leerling van Vocans aan mee doet. Ik vond het wel heel voorspelbaar dat Fletcher die wint en nog voor zijn ‘kroning’ wordt opgepakt. Het was in mijn ogen veel spannender geweest als bijvoorbeeld Fletcher tweede was geworden en Seraph eerste. Daarmee was hetzelfde doel bereikt, maar was het veeeeeeeel minder voorspelbaar!

In ieder geval. Omdat er een paar dingen zijn die me een beetje tegen hielden, maar ik wel heb genoten van het verhaal, geef ik dit boek een 7. Het is een mooi origineel verhaal waar hier en daar wat dingen gebeurde die je duidelijk zag aankomen.


Titel: De Nieuweling
Auteur: Taran Matharu
Uitgeverij: Best of YA
Verschenen: juli 2017
Pagina’s: 368
ISBN: 978 90 003 5598 3
Cijfer: 7


 

Geen reactie's

Geef een reactie