Instagram

  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt

Sarah Mlynowski – I See London, I See France

mlynowski-sarah-i-see-london-i-see-franceDe negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld.
Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.
Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Ik las dit boek voor de Boekenclub van de Boekentijgers. Dat betekende dat wij Boekentijgers hem al konden lezen ver voordat hij uitkwam. En dat is natuurlijk best spannend!

Tsja, wat verwacht je van dit boek als je alleen de titel kent? Ik kwam eigenlijk nergens op en aangezien ik de achterkant van een verhaal zelf vaak oversla (of gewoon te lui ben om het op te zoeken), begin ik vaak helemaal blanco aan een verhaal. Dus wat waren de eerste dingen die ik las?
Dat het verhaal ging over 2 meiden die gaan reizen door Europa. Dat ze beide uit hele andere gezinnen komen, maar al heeeel lang beste vriendinnen zijn. Ook lees je vrijwel meteen de thuissituatie van Sidney (grappige naam trouwens, uit alle namen die de auteur had kunnen kiezen, pakt ze een typisch kenmerk voor Australië.) En daar ging het verhaal dan!

In het vliegtuig gaat het al mis. Niet het verhaal hoor, maar de situaties. Sidney en haar vriendin Leela komen een bekende tegen, de ex van Leela. Vanaf daar begin ik me al een beetje te irriteren aan Leela als persoon. Je merkt al snel dat Leela nogal over Sidney heen loopt en dat vind ik niet zo tof. Sidney is een schat van een kind die met iedereen het beste voorheeft en voor iedereen door het vuur gaat.

Oké, eerste stop: Londen. Ik vond dit deel van het verhaal best leuk! Ondanks een paar situaties hier en daar (dingen die Sidney en Leela ineens doen, die helemaal niet passen bij de personages die niet ver hiervoor beschreven worden), vind ik de dingen die ze in Londen doen, best leuk!
Het verhaal gaat bij mij pas tegenstaan als ze naar Amsterdam gaan. Misschien is dat omdat ik nog nooit in Londen ben geweest dus geen vergelijkingsmateriaal heb, maar mijn god. Wat. Een. Vooroordelen!
Zodra ze in Amsterdam zijn, is Sidney binnen een kwartier stoned en staan ze in de rij voor een seksshow. Hier werd ik gewoon bijna boos om. Amsterdam werd zo slecht neergezet, alsof wij Nederlanders niks anders doen dan wiet roken en seksshows bekijken. Ugh!

Het hele verhaal zit naar mijn idee een beetje te vol met clichés. Dat vind ik wel jammer. Toch stonden niet de clichés me tegen, maar Leela (hadden jullie niet verwacht hea?) en Sidney! Want waar ik in het begin nog met haar mee voelde, vond ik haar steeds naïever worden. Zo erg dat ik me echt enorm begon te irriteren aan haar. Kom op zeg, ze moet wel wat tegengas gaan geven, maar het lijkt steeds erger te worden met haar. Ughhh!

Maar Kayleygh, vond je het verhaal echt zo slecht?
Nou, nee. Ik vond het verhaal best leuk, afgezonderd van de clichés. Maar wat mij enorm irriteerde, waren gewoon Leela en Sidney. Als deze personages anders waren ingestoken, denk ik dat ik veel meer had genoten van dit verhaal!
Buiten deze twee dames was het verhaal namelijk wel heel leuk! De mensen die ze tegenkomen (een vriendin in Parijs waar ik gelijk gek op was en verschillende mensen in Zwitserland die allemaal heel uiteenlopende karakters hadden en voor de mooiste situaties zorgde) maakte het verhaal zeker beter.

En toen kwam het einde. Aan de ene kant goed want dan kon ik eindelijk afscheid nemen van Sidney en Leela, maar aan de andere kant enorm jammer omdat er nog een hoop losse eindjes zijn naar mijn idee. Ik had graag wat meer antwoorden gehad. Maar gelukkig is er een deel 2! Ik heb gehoord dat Sidney en Leela hier niet tot nauwelijks in voorkomen, dus ik kan niet wachten! Yas!

Dit boek krijgt van mij een 8 voor het reizende deel. Ik vond het heerlijk om eens een boek te lezen over een reizend stel. Maar een 1 voor personages. Mijn god, wat irriteerde ik me enorm aan Leela en Sidney. Ik heb echt mijn best gedaan, maar het lukt me echt niet om ze aardig te vinden!
Anyhow. Een 1 en een 8 samen vormen een 4,5 en dat is afgerond een 5. Mooi eindcijfer denk ik!


Titel: I see Londen, I see France
Auteur: Sarah Mlynowski
Uitgeverij: Van Goor (Best of YA)
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 272
ISBN: 978 90 003 5976 9
Cijfer: 5.0

Geen reactie's

Geef een reactie