Instagram

kayleygh.nl

 32    101


 • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
 • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
 • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop

Marissa Meyer – Cinder

meijer-marissa-cinder-1In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Tijd voor een nieuwe serie die ik waarschijnlijk al veel te lang heb laten liggen en waar ik dus eindelijk aan begonnen ben! Maar het is zover, boek 1 is uit en nu wil ik de rest ook lezen!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, er is een hoop commotie rondom deze serie. Volgens de Lunartics (de echte diehard fans) is dit een ‘must read’ serie. Als die tijd heb ik me ook voorgenomen om ze te lezen, maar elke keer kwamen er andere boeken tussendoor. Boeken die me leuker leken, boeken die ik ook nog enorm graag wilde lezen. Maar toen de leden van de boekenclub besloten dat we Cinder gaan bespreken, kon ik er natuurlijk niet langer onder uit. Dus ik schafte deel 1 aan en begon nadat ik strijder uitgelezen had.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik in het begin echt totaal niet wist wat ik kon verwachten. Het enigste wat ik wist, is dat het een soort hertelling is van Cinderella en dat er cyborgs in voorkomen. En natuurlijk heb ik eerst de achterkant gelezen voor ik begon. Dat was het wel qua inhoud wat betreft mijn voorkennis. Natuurlijk hoorde ik de ‘het is zo’n goed boek’ en ‘het verhaal is zo tof!’ ook, maar ik heb mijn best gedaan daar niet op te letten.

Maar hoe beviel het boek me nu?
In de vorige recensie (van Strijder) is te lezen dat ik nauwelijks meer tijd had voor het lezen en dat het verhaal me niet zo trok. Jullie snappen wel welke kant dat op gaat hea? Jep, Kayleygh had last van een reading slump! En inderdaad, ik gebruik het woord ‘had’ in de verleden tijd, want Cinder heeft me eruit getrokken!
In het begin van het verhaal vond ik het allemaal lastig. Het verhaal was heel anders dan ik had gedacht (ondanks dat ik weinig voorkennis had) en daarom kon ik er wat lastig in komen. Maar ik moest van mijzelf blijven lezen. En dat was maar goed ook! Want hoe verder het verhaal ging, hoe leuker ik het vond!

En toen was het verhaal klaar, het boek ging dicht. Dat is het moment dat alles wat er is gebeurd, nog een keer voorbij raast. Van begin tot einde. En ik moet je vertellen dat ik heb genoten. Het is een heerlijk verhaal waarin inderdaad aspecten van Cinderella in zitten, maar niet zo erg dat het je gaat vervelen omdat je het verhaal al kent. Het is origineel en heel leuk om te lezen. Wat ik wel jammer vond, is dat er zoveel om het boek heen te vinden is (een hele groep fans) en iedereen heeft er een mening over. Dit vond ik jammer omdat ik daardoor toch een beetje beïnvloed was dat het ene enorm tof boek is, terwijl het begin best lastig inkomen is.
Er zijn echter nog een aantal dingen die me dwars zitten. Vooral over het einde van het boek. Zo is er een cliffhanger, maar ik vind hem niet heel erg spannend. Eerder frustrerend omdat ik gewoon wil weten hoe het eindigt! Helaas is dat nu net de kracht van een cliffhanger, dus ik moet er maar mee leren leven (en het tweede deel kopen en lezen!).

Oké, maar ik moet gewoon ook even wat dingen kwijt over het verhaal zelf. Gelukkig heb ik een handige manier om met jullie toch over de inhoud van het boek te kletsen!
Dankzij Kwante in Wonderland heb ik dit toffe concept bedacht. Er zijn natuurlijk mensen die het verhaal al hebben gelezen, maar ook mensen die het nog niet hebben gelezen. Daarom staat de tekst hieronder in wazige letters. Zodra je erop klikt, wordt het leesbaar en kan je dus lezen wat er staat. Klik je er niet op (handig voor als je nog moet beginnen aan deze serie en dus nog niks wilt weten), dan blijft het wazig!

Hier komen de dingen waar ik het over wil hebben!
Oké, om te beginnen: WAT EEN EINDE! Ik wil meteen weten hoe het verder gaat met Cinder en haar relatie met Kai! Waarom zijn ze hier gestopt? Waarom gunnen ze ons niet de voldoening in dit eerste boek?
Persoonlijk vond ik dat heel lastig omdat ik geen tijd heb om meteen door te lezen. Nu moet ik dus wachten tot ik de andere boeken uit heb die ik nu wil/moet lezen tot ik verder kan. Aan de andere kant is het natuurlijk een perfecte manier om de volgende boeken te kopen!
Ohjah, wat ik ook enorm jammer vond, is dat Iko er uit wordt gehaald. Natuurlijk snap ik de keuze, het is immers een moment waarop je hart breekt, maar ik vond het niet tof dat ze niet zo snel meer herbouwd werd.
Het laatste waar ik even mijn mening over kwijt wil, is het overlijden van haar zusje Peony. Dit had toch niet gehoeven! Ik vond haar echt enorm tof en vond het enorm jammer dat ze niet net op het laatste moment gered werd of iets. Kan daar nog iets aan gedaan worden alstublieft?

Dit boek krijgt van mij een 7,5. Ik heb er heerlijk van genoten, maar moet wel toegeven dat hij soms wat voorspelbaar was omdat we allemaal het verhaal van Cinderella wel kennen. Toch is het ook wel weer spannend omdat er andere dingen in gebeuren en het een totaal andere wereld is. Sommige dingen ben ik het niet mee eens, maar dat is mijn persoonlijke mening.
Al om al heb ik genoten en ben ik blij dat ik Cinder heb gelezen. Het heeft me uit mijn reading slump getrokken en ik kan niet wachten om te beginnen aan deel 2!


Titel: Cinder
Auteur: Marissa Meijer
Uitgeverij: BlossomBooks
Verschenen: januari 2017
Pagina’s: 376
ISBN: 978 90 206 7895 6
Cijfer: 7,5


 

 

2 Reactie's
 • Vivian
  Geplaatst op 18:15h, 03 oktober Beantwoorden

  Ik heb deze jaren geleden gelezen toen het nog door een andere uitgeverij was uitgegeven en toen vond ik het al echt een heel tof boek. Heb nu de serie compleet, dus ik wil binnenkort alle delen achter elkaar lezen! Hele kleine correctie trouwens: ze heet Meyer, niet Meijer 🙂

  • Kayleygh
   Geplaatst op 18:31h, 03 oktober Beantwoorden

   Ja! Ik wil de volgende delen ook snel aanschaffen en lezen!
   En je hebt helemaal gelijk! Ik ga het gelijk aanpassen!

Geef een reactie