Kiera Cass – De Koningin en De Favoriet

Cass, Kiera - De Koningin en de FavorietVoordat het sprookjesachtige verhaal van America Singer begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. ‘De Koningin’ beschrijft de Selectie van Amberly, de moeder van prins Maxon.

Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. ‘De Favoriet’ vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter. Vanaf het moment dat hun geheim werd ontdekt tot de gebeurtenissen aan het einde van ‘De One’. 

Inclusief bonusmateriaal, met onder ander een interview met Kiera Cass.


 

Vorige week vrijdag kreeg ik dit boek in mijn handen. Naja, ik ging samen met mijn vriendin naar de YA Sleepover in Renesse en daar lag dit mooie boek op ons bed op ons te wachten! Diezelfde avond (eigenlijk die nacht) ben ik begonnen in het verhaal van koningin Amberly!

Ik vond het magisch om te lezen hoe verliefd Amberly op Clarkson is. In de hele serie van de Selectie lees je hoe slecht hij is, hoe gemeen hij kan zijn, maar hier had hij een hart. En dat hart wilde Amberly graag winnen! Het was zo mooi om te lezen dat er ook nog een andere kant van Clarkson was, een zachte en liefhebbende kant. En naarmate het verhaal zich vorderde, kon ik de liefde van Amberly steeds meer begrijpen.

Het verhaal van Marlee was ook zeker verhelderend! Het was heel apart om te lezen wat Maxon allemaal heeft gedaan voor Marlee en Carter. De enige kant die we kende, was de kant van America. We wisten dat America boos op Maxon was omdat ze hun niet veel heeft kunnen helpen, maar door dit verhaal van Marlee te lezen, weet ik ineens dat Maxon nog veel meer heeft kunnen doen voor hun!

Helaas waren beide verhalen maar erg kort waardoor ik er vrij snel doorheen was. Wel heb ik enorm genoten van deze verhalen. Ze laten de magische wereld van Ilea in een ander licht zien. Je snapt veel meer van de liefde tussen koningin Amberly en koning Clarkson, en de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.
Een echte toevoeging, als in nieuwe verhalen over America en Maxon, zijn dit niet echt. Toch vind ik het wel de moeite waard om dit boekje te lezen. Zeker omdat je door de ogen van andere personages gaat kijken naar situaties die je al kent (zoals bij het verhaal van Marlee).

Als laatste vind ik het ook echt heel leuk om het interview met Kiera Cass te lezen. Hierin zie je wat Kiera denkt over de personages die ze bedenkt in de serie. Zo leer je Kiera en de personages nog beter kennen. Net zoals het bonusmateriaal,wat ons verteld wat er met de overige leden van de Elite is gebeurd na de selectie!

Een enorm leuke toevoeging! Zeker de moeite waard als deze personages je aanspreken in het verhaal van America en Maxon!


Titel: De Koningin en De Favoriet
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: van Goor
Verschenen: oktober 2015
Pagina’s: 136
ISBN: 978 90 003 4623 3


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *