Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Judith Visser – Tegengif

Visser, Judith - TegengifDe negentienjarige Kim ontdekt dat haar grote liefde Edwin haar bedrogen heeft en is vastbesloten dit nooit meer te laten gebeuren. Om zichzelf te wapenen tegen toekomstig bedrog besluit ze haar leven rigoureus om te gooien: ze gaat de prostitutie in. Ze gaat op zoek naar een walging die zo sterk is dat hij altijd werkzaam zal blijven als tegengif tegen de liefde. Judith Visser weet in Tegengif op meeslepende en niets verhullende wijze de wereld van de betaalde seks te beschrijven en de avonturen en gevoelens die Kim hierbij heeft.


Dit is het eerste boek die ik ooit van Judith Visser heb gelezen. Ik heb dit boek als aanrader gekregen van een docent bij mij op school, toevallig de oom van de auteur. Ik moest voor school een boekenlijst samen gaan stellen, en hij raadde mij dit boek aan omdat hij het wel een boek voor mij vond.

Toen ik voor het eerst de blurbtekst las op het boek, dacht ik dat het weer een stereotype verhaal was waarbij het hoofdpersonage een hekel heeft aan mannen en hier alles tegen ging doen. Meestal heb ik bij dit soort boeken, moeite met het begrijpen van de beweegredenen van het hoofdpersonage, dus eigenlijk begon ik al met een vooroordeel aan dit boek. Toch was ik ontzettend nieuwsgierig en begon ik vol enthousiasme aan dit boek.

Meteen na hoofdstuk 1 voel je een klik met het hoofdpersonage (genaamd Kim). Je leest dat ze haar vriend betrapt in bed met haar vriendin. Natuurlijk wordt ze boos, wat totaal te begrijpen is. Je snapt dus heel goed waarom ze boos is en je snapt ook heel goed waarom ze tegengif tegen mannen wil aanmaken. Je snapt hoe ze denkt, hoe ze voelt en wat ze doet.
Daarmee is mijn eerste vooroordeel de wereld al uit gewerkt in de eerste 20 pagina’s.

Hierna begon Kim steeds meer tegengif te creëren tegen mannen. Op een punt vond ik dat ze misschien iets te ver ging, maar toch begreep ik het nog steeds wel waarom ze al dit deed. Het boek eindigt dan ook op een manier die je niet zo snel denkt.

De schrijfstijl vond ik heel goed. Het is een boek dat je lekker vlot weg leest, waar niet al te veel gebruik word gemaakt van moeilijke woorden of vaag omschreven situaties. Alles wordt goed uitgewerkt en gewoon genoemd zoals het hoofd. Seks is seks, en geen ‘interactie tussen twee opgewonden personen’.

Een fijn boek wat de spanning houd tot het einde van het verhaal. Een boek wat je gemakkelijk weg leest en moeilijk weg te leggen is. Een aanrader voor iedereen die van spanning houdt!


Titel: Tegengif
Auteur: Judith Visser
Uitgever: Boekerij
Verschenen: September 2011
Pagina’s: 256
ISBN: 978 90 225 5975 8


 

Tags:
, , ,
Geen reactie's

Geef een reactie