Instagram

kayleygh.nl

 32    101


De 10… redenen om uit je leesdipje te komen!

Volgens mij heeft iedereen er wel eens last van toch? Een leesdip. soms omdat je net een goed boek uit hebt en niet meer in een ander boek komt (Bookhangover), of juist omdat je zoveel te doen hebt dat je jezelf niet de rust gunt om even te lezen. In ieder geval, vandaag bespreek ik met jullie de 10 tips om uit dat vervelende leesdipje te komen!

1. Herlees een favoriet.
Er is vast wel een boek waar je nu gelijk aan moet denken toch? Pak dat boek er eens bij en lees die eens. Heb je geen zin om het hele verhaal te lezen? Ga dan naar het leukste/spannendste/romatische stuk in het boek. Neem de tijd ervoor om juist dat stuk te lezen en taadaa, de eerste stap naar een nieuw leesbestaan is gemaakt!

2. Zoek anderen op.
Door gezellig te kletsen bijvoorbeeld met andere boekenliefhebbers. Misschien laten zij je de herondekte liefde voor boeken wel weer zien en voor je het weet, lees je weer stapels weg!
Of zoek een buddyread. Zorg dat je samen met iemand anders op hetzelfde moment met hetzelfde boek begint en klets met elkaar over het boek. Zo heb je voor jezelf een stok achter de deur om wel door te lezen en krijg je de liefde vanzelf terug!

3. Koop een boek dat je al heeeeeel lang wilt hebben!
En dan natuurlijk wel in beginnen. Misschien is dit het zetje dat je net nodig hebt!
Heb je nu geen geld? Geen zorgen! Er is vast een boek in je kast die je al heel lang, heel graag wil lezen! Dat kan en mag natuurlijk ook!

4. Kijk een boekverfilming.
Om er zo achter te komen dat de boeken altijd beter zijn dan de film zelf en dus een boek erbij pakt om weer te lezen? He, wat? Ja! Dat was je leesdipje heur!

5. Neem een vast moment op elke dag om te lezen.
Bijvoorbeeld als je naar bed gaat, of wanneer je op de trein wacht. Pak een vast moment voor jezelf waarop je elke dag leest. Zo komt er in ieder geval weer regelmaat in je leespatroon en komt het plezier vanzelf terug!

6. Maak er een verwenmoment van!
Een kop warme thee, een grote reep chocolade, voor de vrouwen: BH uit en je haar in een knot, dikke dekens om je heen en je pyjama aan. Maak er een momentje van rust en zelf-verwenning van voor de ultiem ontspanning!

7. Probeer een nieuw genre.
Misschien ben je het Young Adult genre even zat en zit je te wachten op iets nieuws. Dan pak je nu en roman, een thriller of een fantasy verhaal. Verandering kan wonderen verrichten. Dat was voor mij laatst wel de ideale oplossing!

8. Kijk verder dan alleen een boek.
Er is enorm veel te vinden op het internet rondom boeken. Zo kan je inspiratie opdoen bij boekenbloggers, op Youtube bij Booktubers, of op Pinterest als je zoekt op Bookart. Het kan inspirerend zijn, motiverend en enorm gaaf om te zien! En hoppa, je liefde is terug van weggeweest!

9. Lees een makkelijk boekje.
Of een dun boekje, of een kinderboek. Het hoeft niet meteen een dikke literaire pil te zijn natuurlijk! Een lekker fijn dun leesboekje kan ook zorgen voor de juiste motivatie om weer aan het lezen te gaan!

10. Wacht eventjes.
Misschien wel de stomste tip van allemaal, maar het kan zomaar eens de juiste zijn. Misschien zit je niet lekker in je vel nu en wil je daarom niet meer lezen. Niks mis mee! Neem de tijd en je zal merken dat je op ten duur de boeken vanzelf weer oppakt!

Hoeveel tips er ook zijn, een leesdip is altijd vervelend. Maar het is nooit het einde!
Onthoud dat je leest voor je plezier, niet voor het moeten. Lukt het nu niet, dan komt het morgen wel. Leg jezelf geen regels op en blijf er plezier in houden. Dan komt alles goed❤.

Kus,
Kayleygh

Tags:
, ,
Geen reactie's

Geef een reactie