Instagram

  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt

Cara Delevingne – Spiegel

delevinge-cara-spiegelDe zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.
De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk – en elkaar?
Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel kan nooit meer worden gemaakt.

Oké, Cara kennen we eigenlijk allemaal wel van haar modellenwerk, haar rol in Paper Towns (die ik nog steeds moet zien trouwens) en eventueel van Instagram. Maar toen schreef ze ineens een boek! Hoe tof!
Nu zal ik meteen eerlijk toegeven dat ik dan altijd een beetje sceptisch wordt, een beroemd persoon die ineens een boek gaat schrijven. Misschien was het niet zo ‘ineens’, maar zo voelde het voor mij wel. Ik was bang dat het een boek zou zijn dat overgepromoot werd omdat Cara het had geschreven, niet omdat het een goed verhaal was. Snap je wat ik bedoel? Dat je er heel veel over leest, maar dat hij uiteindelijk een beetje tegenvalt omdat het geen goed verhaal is.
Nou. Dat was hier dus totaal niet het geval! Wat een fijn boek!

De cover valt natuurlijk gelijk op! Heerlijk geel, misstaat zeker niet in dit geval. Maar man, ik had geen idee wat de cover moest betekenen. Een hand met zwarte lijnen, in bepaalde patronen. Maar geloof me, het betekend zeker wat. Maak ik je al nieuwsgierig?
De hele cover straalt geheimzinnigheid uit. Ik snap het als je denkt: maar ik heb meer informatie nodig voordat ik het boek op zal pakken om te lezen. Wees gerust, daar hebben ze aan gedacht. Er zitten in het boek 2 flappen, eentje aan de cover waar de flaptekst op staat zodat je weet waar het over gaat, maar ook een aan de achterkant met wat meer informatie over Cara en gegevens. Zo, meer heb je niet nodig toch?

Nou, je hebt het boek gekocht (goed bezig!) en gaat lezen. Wat kan je verwachten?
Een band met een enorme liefde (vriendschappelijk hoor!) voor elkaar. Spanning door het gehele verhaal. Een worsteling van… (dan verklap ik teveel) met mooie plot twists! Geheimen en dubbele agenda’s ten top!
Ja, klinkt als een heerlijk verhaal toch? Dat is het namelijk wel!

In het begin kwam ik er wat moeilijk in, maar ik denk niet dat dit kwam door het verhaal. Ik had zelf last van een leesdip denk ik, maar dit boek heeft me er wel uitgetrokken. Ik denk dat ik de eerste 50 pagina’s door heb geworsteld (lang leve leesdipjes… NOT!), maar daarna had ik 3 treinritten nodig om hem uit te lezen! Hij was zo spannend, dat ik op dag 3 besloot mijn dierbare avondrust ervoor op te geven en nog even op de bank te kruipen met dit boek!

En toen was hij dus uit. Dan komt dat moment dat het verhaal nog even in je hoofd voorbij schiet, van begin tot einde. En dan komt de eindconclusie: Cara kan echt goed en spannend schrijven! YAS!

Dit boek krijgt een 8 van mij. Ik heb bij dit boek eindelijk weer het gevoel gehad die ik al een tijd miste: Zo in een boek zitten dat je elk vrije moment pakt om te lezen. Het verhaal is spannend, vol met ontdekkingen en onverwachte momenten, vol met liefde tussen vrienden en vol met geheimen.
Het ideale verhaal om deze donkere avonden door te komen!


Titel: Spiegel
Auteur: Cara Delevingne
Uitgeverij: Harpercollins Young Adult
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 352
ISBN: 978 94 027 0029 9
Cijfer: 8


 

2 Reactie's
 • Vivian
  Geplaatst op 18:24h, 19 januari Beantwoorden

  Klinkt erg goed! Ik heb ‘m al een tijdje in de kast staan en ben heel benieuwd. Ik vraag me bij boeken van beroemdheden ook altijd af of ze het echt wel zelf hebben geschreven of dat ze alleen de ideeën hebben geleverd en dat een ghostwriter het vervolgens heeft uitgevoerd…

  • Kayleygh
   Geplaatst op 21:40h, 19 januari Beantwoorden

   Dat vraag ik me ook nogsteeda af ja. Maar we zullen het nooit weten ben ik bang:(. Toch heb ik van dit boek genoten!

Geef een reactie