Zoe Sugg – Girl Online

Sugg, Zoe - Girl OnlinePenny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama”s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en
gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny”s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.


Een boek geschreven door een van de meest bekeken vlogster van de wereld! Zoe Sugg (beter bekend als Zoella) heeft een boek geschreven!

Een tijdje geleden kwam ik achter de filmpjes van Zoella op Youtube. Ik heb er een paar gekeken en meteen vond ik haar wel aardig. Toen ik dus vorige week maandag op kantoor zat en ik me ineens bedacht dat ze volgens mij ook wel eens een boek heeft geschreven, besloot ik dit boek op te zoeken en hem te lezen.
En ik ben blij dat ik dat gedaan heb zeg! Want wat een top verhaal is dit! Ik moet wel eerlijk toegeven dat sommige dingen in het verhaal een beetje ongeloofwaardig waren. Zoals het bezoekersaantal op de blog in dit boek, die schiet van 0 naar 1000 in een maand tijd en na ongeveer een half jaar lijkt iedereen de blog te kennen. Dit vond ik af en toe een beetje ongeloofwaardig, maar het maakte het verhaal er niet minder leuk op!

Als eerste, het uiterlijk van het boek! Want toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: wooo, wat een dik en groot boek! Maar dat valt best wel mee! Het zijn best grote letters waardoor je makkelijk de bladzijdes weg leest. Het boek is ook wat groter dan een normaal boek, maar dat vond ik eigenlijk wel fijn. Zo heb je tenminste het idee dat je iets beet hebt, echt iets stevigs in handen hebt. Maar misschien kwam dat ook meer door de hardcover, wat trouwens ook enorm fijn is! Ik las dit boek namelijk in de trein (waar ik moest staan) en thuis, en een hardcover blijft net wat beter liggen of waardoor je hem makkelijker beet kon houden zonder dat de cover vouwen krijgt.

Ik vond het ook heel leuk gedaan hoe het verhaal werd afgewisseld met de blogposts die werden gepost op de blog. Daardoor kreeg ik nog meer feeling met het personage waardoor ik haar af en toe beter begreep en andere dingen ook snapte. Ook de reacties die af en toe werden genoemd was een leuk ding om terug te lezen in het boek waardoor ik het echt idee kreeg dat Penny bestond en echt een blog heeft. Heel leuk hoe zo’n actueel onderwerp is gebruikt als een soort hoofdpersonage in een boek!

Als je zin hebt in een simpel verhaal dat lekker snel en makkelijk weg leest, is dit een ideaal verhaal voor jou! Je hoeft er niet over na te denken of verstand hebben van bepaalde zaken. Het is gewoon een eenvoudig leuk luchtig verhaal!


Titel: Girl Online
Auteur: Zoe Sugg
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: januari 2015
Pagina’s: 312
ISBN: 978 90 003 4422 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *