Zoe Sugg – Girl Online On Tour

Sugg, Zoe - Girl Online on Tour

Als Penny door Noah wordt meegevraagd op zijn allereerste Europese Tournee, kan ze niet verwachten om de lange, zwoele zomer door te brengen  met haar goddelijke rockvriendje.
Maar Noah heeft een propvol schema, de andere bandleden zijn niet bepaald hartelijk en hij krijgt dreigberichtjes van jaloerse fans.
Penny vraagt zich af of ze wel geschikt is voor een rondreizend bestaan. Ze mist haar familie, haar beste vriendje Elliot en haar blog ‘Girl Online’. Zal ze haar draai kunnen vinden of zal ze alles verliezen terwijl ze de perfecte zomer najaagt?


Dit is deel 2 van de Girl Online serie die is geschreven door de bekende Youtuber Zoe Sugg, aka Zoella.

Man, ik heb al genoten van het vorige deel, maar dit deel was ook weer genieten hoor! Heerlijk om weer even gedachteloos verder te lezen over Penny en haar dagelijkse problemen. En Noah… Wat een jongen. Ik ben per direct verliefd op hem geworden in het eerste deel, en die verliefdheid ging nu gewoon verder! De probleempjes die Penny meemaakt, zijn volkomen te begrijpen. Het is een soort van angst voor elke tiener om zulke rampzalige kleine ongelukjes te hebben. De dingen die op tour gebeuren, weet ik niet of dat in het echt ook kan. Ik ben immers nog nooit op tour geweest!
Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik deel 1 beter vond. Ik denk dat het feit dat Penny en Noah elkaar daar leren kennen,  spannender was dan de tour. Maar ik heb er zeker weer van genoten!

De schrijfstijl van Zoe is enorm fijn. Het zijn niet al te lange zinnen die veel informatie bevatten en ook de hoofdstukken zijn kort. Dat vind ik heel prettig, maar het is ook een gemeen iets. Want je blijft maar lezen en elke keer als je het verhaal weg wil leggen, denk je: nog één hoofdstuk dan. En als die voorbij is, denk je weer: nog één hoofdstuk. En dat gaat maar door, en door, en door….
Ook de schrijfstijl is gewoon makkelijk weg te lezen waardoor je eigenlijk door het boek heen vliegt. De zinnen zijn makkelijk en volgen elkaar goed op. Je springt niet van de ene situatie ineens in de andere maar dat loopt vloeiend in elkaar over. Nergens in het verhaal heb ik mijzelf op de hoofd moeten krabben omdat ik me afvroeg hoe we hier terecht kwamen. Zeker een pluspunt!
En dan de cover! Ik vond het heerlijk om deze hardcover weg te lezen! Zoals ik al vermelde bij de recensie van deel 1, vind ik een hardcover enorm fijn omdat je geen vouwen in de rug van het boek krijgt. Daarom was het ook enorm prettig om het boek op tafel te kunnen leggen en open te kunnen slaan zonder dat de rug brak!

Kortom,een heerlijk boek wat ook net als zijn voorganger, heerlijk weg leest. Je hoeft er niet bij na te denken en je vliegt door de bladzijdes heen.


Titel: Girl Online On Tour
Auteur: Zoe Sugg
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: november 2015
Pagina’s: 312
ISBN: 978 90 003 4713 1


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *