Instagram

kayleygh.nl

 32    101


Wanneer haak jij?

Hoeveel hobby’s heb jij? En hoeveel tijd besteed je eraan? Ik heb bijvoorbeeld hobby’s teveel, waarschijnlijk net zoals jij. En als het aan mij ligt, ben ik al mijn tijd eraan kwijt. Maar helaas bestaan er ook dingen als nachtrust, huishouden en ja, je voelt hem al aankomen: werk…

Dus wanneer vindt jij de tijd om jouwhobby uit te voeren? Ik neem je mee in mijn momenten voor hobbytijd!

De avond:

By far mijn favoriete moment om te haken! Want dat is hoe ik mijn avonden vooral vul. Dat betekend dat de avond begint zoals hij waarschijnlijk bij iedereen begint: Werk afsluiten (voordeel van thuis werken is dat de reistijd ongeveer 1 seconde is), het huis een beetje opruimen (een schoon en opgeruimd huis geeft mij namelijk de rust en ruimte om te genieten en te ontspannen), dan wat eten en ja, dan komt het: chill-time!

En die chill-time houdt voor mij vaak in: neerploffen op de bank en haken.

Mijn man (I know, blijft gek klinken he? Ik kan er ook maar niet aan wennen) heeft zo zijn eigen hobby’s. Van gamen tot lezen, van films kijken tot gezellig met mij kletsen, er is altijd we iets waardoor we allebei ons eigen ding doen, maar toch samen bezig zijn. Hij laat mij mijn ding doen, ik laat hem los daarin. En zo vullen we veel van onze avonden. En zo krijg ik dus een hoop haakwerk voor elkaar.

De vrije middagen

Maar de avonden zijn niet de enige momenten dat ik haak. Want in het weekend zijn er ook momenten waarop ik graag mijn haakwerk oppak. Zo zijn daar de zonnige middagen in de tuin. Nadat al het werk gedaan is (we hebben paarden, die moeten ook schoongemaakt en verzorgd worden), geniet ik graag in de zon met een haaknaald in mijn handen. Of op de druiligere middagen nadat we nat zijn geregend nadat we de honden hebben uitgelaten. Ook dan trek ik graag gemakkelijke kleding aan, zet een leuke film op en kruip samen met man en hondjes op de bank met mijn haakprojecten.

Waar het eigenlijk op gaat, is dat ik echt kan uitkijken naar het moment om te haken. Een moment van ontspanning, van rust en vooral van ontwikkelen. Want elk project is anders, elk project is uniek. En het herhalen van de steken, is als een soort meditatie waar ik enorm van geniet en ontspan. Een totaal momentje van geluk, een gevoel wat een hobby zeker moet brengen om een hobby te blijven.

Dus ik hoop dat jij jouw momenten van geluk ook vindt in het haken, of in een andere hobby die je beoefend. En dat je jezelf blijft herinneren dat je het doet om te ontspannen, om tot rust te komen en om te blijven genieten!

Geen reactie's

Geef een reactie