Richelle Mead – Academicus Vampyrus Bloedbelofte

mead-richelle-academicus-vampyrus-bloedbelofteRose staat na de slachting op Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en… vermoorden. Zal hij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?

Wat. Een. Geweldig. Deel! Hij is misschien niet zo spannend als het einde van deel 3, maar dit hele nieuwe deel, waarin we eindelijk een blik krijgen in de rest van de wereld, de wereld waarin Dimitri is opgegroeid, is toch de moeite waard!

Zoals altijd weer heerlijk om te lezen over de verboden liefde tussen Rose en Dimitri. Alleen is het een beetje jammer dat Dimitri even niet aanwezig is en als hij wel aanwezig zou zijn, zou hij deze liefde niet beantwoorden denk ik. Jammer… Maar ook wel weer spannend!
Want het zorgt ervoor dat Rose op reis gaat, op reis naar de plek waar Dimitri is geboren en getogen: Rusland.
In haar reis naar deze plek, waar ze Dimitri hoopt te vinden, ontmoet ze een nieuw meisje. Een meisje van de Alchemisten. Nu heb ik mij laten vertellen dat Richelle hier ook een serie over heeft geschreven, dus ik kan weer wat boeken toevoegen op mijn To Be Read lijstje. Alsof deze nog niet lang genoeg is! Maar Sidney (de dame in kwestie) heeft wel indruk op mij gemaakt, ik vind haar wel tof!

Oké, terug naar dit verhaal. Het Rusland waar Rose heen gaat is enorm mooi! Ik was meteen verliefd op haar reis en vond het enorm tof dat ze dit ging doen. Gelukkig is het niet zo dat we niet meer weten hoe het met Lissa en de hele bups (waaronder Adrian) gaat! Want Rose gaat vaak genoeg op bezoek door in het hoofd van Lissa te kruipen.

Tsja, wat kan ik nog meer zeggen zonder al te veel te vertellen en te verklappen? Ik kan je vertellen dat het wederom weer heerlijk weg leest, maar ik neem aan dat je dat de vorige 3 recensies ook al hebt gelezen. En ook de rest over de fijne schrijfstijl zal ik niet herhalen.

Het is gewoon een heerlijk boek. Meestal denk je dat een serie niet veel spannender gaat worden na de eerste 3 delen, maar ik kan je vertellen dat ik hiervan genoten heb! Even uit de school en de weide wereld in! Ik ben fan!


Titel: Academicus Vampyrus – Bloedbelofte
Auteur: Richelle Mead
Uitgeverij: Moon Uitgevers
Verschenen: juni 2011
Pagina’s: 495
ISBN: 978 90 488 1041 3


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *