Richelle Mead – Academicus Vampyrus Schaduwkus

mead-richelle-academicus-vampyrus-schaduwkusLissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.
Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…


Het derde deel van deze heerlijke serie waar weer enorm veel spanning en romantiek in zit! I Love It!

In dit deel van de serie komt het leven van Rose weer een beetje op de rails na het verlies van haar goede vriend. Helaas heeft ze niet veel tijd om bij te komen, aangezien er een veldpraktijk voor de deur staat. Dat betekend dat Rose 6 weken lang een Moroi moet beschermen tegen de ‘Strigoi-aanvallen’ die haar docenten nabootsen. Dus je raad het al, het is een kwestie van tijd voor ze moet vechten voor Dimitri.
Want ja, de relatie tussen Dimitri en Rose is nog altijd niet zoals ik het graag zou zien. Maar langzaamaan komen ze er wel, stiekem, en samen!

Ohhh, en Adrian is er nog! Ik vind hem wel leuk en ik ben ook heel blij dat hij nog een rol heeft in de boeken! Het enige jammere is dat ik geen beeld heb bij Adrian. Omdat ik de film als eerste heb gezien voor ik de serie begon te lezen, heeft bijna elk personage uit de serie een goed uiterlijk in mijn hoofd. Maar Adrian niet, aangezien hij niet in het eerste deel zat en dus niet in de film voorkomt.
Toch maakt het hem niet minder leuk! De opmerkingen en de humor die hij heeft, is geweldig! Ik lig helemaal dubbel om zijn opmerkingen en zijn personage! Super!

Oke, maar toch moet ik nog iets kwijt: Het einde!
Ik ga jullie niet vertellen wat er precies gebeurd want dan spoiler ik enorm veel, maar ik wil wel even zeggen dat je dit nooit heb zien aankomen. En ik zit in een dipje hoor! Niet een leesdipje, maar in een dipje om het verhaal, want waarom MOEST DIT GEBEUREN!?! Snel door naar deel 4 dus! Ik moet weten hoe het verder gaat!

Hoe dan ook, dit is deel 3 en ik vond hem geweldig! Je merkt dat Rose iets losser wordt. Haar eigenaardige karakter draait een beetje bij waardoor die enge trekjes die ze soms heeft (grote mond, onverantwoordelijkheid), worden minder waardoor ik me nog meer in Rose kan verplaatsen en haar acties steeds beter ga begrijpen. Leuk leuk leuk!


Titel: Academicus Vampyrus – Schaduwkus
Auteur: Richelle Mead
Uitgeverij: Moon Uitgevers
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 426
ISBN: 978 90 488 0582 2


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *