Prompts zinnen – Ik zou nooit…

Jaaa, Het is bijna zover! NANoWriMo gaat weer beginnen en dus gaan we weer massaal aan het schrijfwerk! En om alvast in de stemming te komen, heb ik een oefening gedaan met de prompts zinnen en die deel ik met jullie!

Vandaag heb ik gekozen voor de zin: Ik zou nooit…
Nou, zijn jullie er klaar voor?

3…

2…

1…

GO!

Ik zou nooit alleen willen zijn. Tuurlijk is het wel eens fijn om alleen te zijn en weg te kruipen onder een dikke deken met een goed boek een een warme kop thee, maar nooit zou ik alleen alleen willen zijn. Het idee dat er iemand is die om je geeft, dat je er niet meer toe doet, lijkt me verschrikkelijk. Ik bedoel, als je dan iets mee maakt, aan wie moet je het dan vertellen? Of waarvoor zou je nog je bed uitkomen als de vogels beginnen te fluiten en de zon zich klaarmaakt voor een nieuwe dag?
Of wat als je valt en er is niemand die je overeind helpt, of je verliest iets en er is niemand die je wil helpen om het verloren eits te zoeken. Het lijkt me een enorm leeg bestaan. Zo saai en onnodig.
Daarom vind ik het fijn om weg te kruipen in een dikke deken, met een kop thee in mijn ene hand en een enorm goed boek in mijn andere hand met het idee in mijn achterhoofd dat als ik dit verhaal uit heb gelezen, ik het kan vertellen aan vrienden en familie, aan mensen die het willen horen, aan mensen die twijfelen of ze dat boek moeten lezen. Of aan mensen die eigenlijk helemaal niet zoveel interesse hebben in lezen maar het gewoon willen horen zodat ik het dan kwijt kan. Mensen die om me geven, mensen die van me…

Jemig, dat waren de 5 minuten alweer! Nu jullie!

Onthoud dat de stukjes die je schrijft, helemaal niks hoeven te betekenen! Het gaat erom dat je 5 minuten lang alleen maar schrijft zonder na te denken en zonder te stoppen zodat je later genoeg inspiratie hebt om verder te gaan aan je eigen verhaal! Ik heb ik ieder geval weer inspiratie zat! Kom maar op NaNoWriMo! Ik ben er klaar voor!

Ik ben benieuwd met welke stukjes jullie komen! Lat het weten hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *