Instagram

  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe

Jennifer L. Armentrout – Steenkoud

armentrout-jennifer-l-steenkoudLayla – half wachter, half demon – zit in een behoorlijke dip. De jongen op wie ze al jaren een oogje heeft is onbereikbaar voor haar, en de wachters, die haar altijd hebben beschermd, lijken haar ineens niet meer te vertrouwen. Bovendien mist ze Roth, de demonenprins die haar beter leek te begrijpen dan wie ook. Om háár te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen.

Net als ze denkt dat het niet veel erger kan worden, gebeuren er dingen die alles veranderen. Tot haar verrassing ontdekt ze nieuwe, onvermoede en supercoole krachten bij zichzelf. En dan krijgt ze een wel heel onverwachte bezoeker, met nieuws dat haar wereld op zijn kop zet…


Eindelijk kon ik verder in deel 2 van de Dark Elements serie. Het verhaal eindigde in deel 1 zo spannend dat ik niet kon wachten op deel 2. Helaas moest dat wel, maar dat hoeft niet langer! Hij is er eindelijk!

Meteen vanaf het begin was het weer spannend. Ik moest er weer even inkomen maar gelukkig wordt er in de eerste paar hoofdstukken redelijk veel uitgelegd van het vorige deel waardoor ik niet het vorige deel weer moest herlezen om aan dit boek te beginnen. Hierdoor zat ik er weer lekker snel in en kon ik weer verder genieten van Layla en haar dilemma’s.

Het verhaal was de hele tijd enorm spannend waardoor ik hem nauwelijks weg kon leggen. Er gebeurde eigenlijk altijd wel iets waardoor het nooit saai was, maar het was niet zo veel dat het onoverzichtelijk werd. De gebeurtenissen volgde elkaar in een lekker tempo op maar kwamen niet te snel.
Het hele verhaal las lekker vlot weg door de spanning, maar dat kwam ook door de heerlijke schrijfstijl. De hoofdstukken zijn vrij kort waardoor je makkelijk denkt ‘Ik lees nog een hoofdstuk…’. Je weet hoe dit gaat toch? Hahaha.

In het verhaal vind ik het trouwens heel sterk hoe Layla iets voelt voor beide personages. Bij veel verhalen heb je aan het begin al wel een favoriet, maar deze twee mannen zijn beide zo anders en hebben beide hun positieve en negatieve punten waardoor kiezen echt enorm moeilijk wordt. Dit vind ik heel knap geschreven omdat je Layla nu beter begrijpt als ze iets kiest of iets doet. Doordat jijzelf als lezer geen favoriet hebt en Layla ook niet, snap je haar veel beter. Dat vond ik heel sterk en fijn!

En uiteindelijk kwam het einde van het boek in zicht en was het tijd voor de laatste scene. Ik ben altijd benieuwd naar het einde in een 2de deel, omdat ze dan heel goed naar het derde deel toe moeten schrijven. Ik bedoel, in deel 1 ben je al overtuigd dat het een goed verhaal is, in deel 2 moet er gezien worden dat dit verhaal goed blijft en deel 3 moet gewoon het spannendste zijn. Daarom moet het einde van een 2de deel voor mij altijd enorm spannend of aantrekkelijk zijn.
EN MIJN GOD! WAT EEN CLIFFHANGER! Ik was enorm blij dat ik het derde deel mee had genomen op vakantie anders was ik echt gek geworden denk ik. Het einde is namelijk zo enorm spannend dat ik meteen door moest! Helaas ga ik er niks over zeggen, want jullie weten wat ik van spoilers vind, maar dit einde verwacht niemand!

Dus, is het en aanrader? Als je deel 1 hebt gelezen, zeker! Deel 1 is wel nodig om de meeste dingen wel te begrijpen, dus is het wel handig als je daarme begint. Maar ik ga nu snel door naar deel 3! Veel leesplezier!


Titel: Steenkoud
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: mei 2016
Pagina’s: 416
ISBN: 978 94 0270 980 3


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie