Instagram
Geen feed

Tahereh Mafi – Verwoest Me

Mafi, Tahereh - Verwoest MeIk heb de reputatie opgebouwd van een koud, gevoelloos monster dat voor niets of niemand bang is en nergens om geeft. Maar dit alles is vreselijk misleidend. Want in werkelijkheid ben ik niet veel meer van een lafaard.

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.


Dit is deel 1,5 van de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Dit boekje is niet dik, maar wel heel interessant om te lezen!

Het is namelijk zo dat dit verhaal verteld wordt door de ogen van Warner, de gevreesde en meedogenloze leider van sector 45. En doordat je dit verhaal door zijn ogen leest, snap je ineens een stuk beter waarom hij zo is zoals hij is. Je snapt ineens welke keuzes hij moet maken en in wat voor situaties hij af en toe terecht komt. Je leest hoe hij moet handelen met zijn vader en hoe hij zijn imago probeert te onderhouden. Je leest dat hij eigenlijk helemaal niet zo meedogenloos is als hij zich in de ogen van andere voor doet. Je snapt hem beter, je snapt zijn leven beter. Alles wordt duidelijker door dit kleine boekje.

En er is heel veel te lezen over Warner’s gevoelens. Want hij heeft wel degelijk gevoelens, en zeker voor Juliette! Want je leest wat ze met hem doet, wat hij voor haar voelt en hoe hij het probeert te ontkennen.
Dit verhaal begin op het moment dat Juliette Warner heeft neergeschoten. Je leest hoe hij probeert te begrijpen waarom ze dat deed. Maar vanaf dat moment is dat niet het enige meer waar hij mee moet dealen. Want zijn vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, komt naar sector 45 en probeert hem het leven zuur te maken. Het boek eindigt dan ook bij het moment waarop hij Juliette weer ziet. Meer ga ik jullie niet vertellen, want dan verklap ik teveel!

Het was heel apart om te lezen hoe Warner denkt,hoe zijn zinnen worden gevormd, hoe zijn hersenkronkels lopen. In tegenstelling tot deel één (Vrees Me van Tahereh Mafi) zijn de zinnen in dit boekje een stuk meer ontwikkeld. Deze zinnen zijn zinnen die zijn bedacht door een ontwikkeld persoon, in tegenstelling tot Juliette in deel één. Ik vind het dan ook heel knap van Tahereh hoe ze zo makkelijk kan overschakelen van zulke korte zinnen naar zulke ontwikkelde zinnen. En dat allemaal door allen te veranderen van karakter! Wauw!

Voor de serie is dit boekje zeker de moeite waard! Het is niet dat het verhaal verder gaat in dit kleine tussen verhaal, maar meer dat er in dit boekje wordt uitgelegd hoe het verhaal van Warner in elkaar zit. En dat is zeker van belang als je wilt begrijpen hoe Warner precies denkt, doet en handelt.


Titel: Verwoest Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: december 2012
Pagina’s: 128
ISBN: 978 90 206 7963 2


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie