Tahereh Mafi – Breek Me

Mafi, Tahereh - Breek Me‘ Hij zal mij vinden. Ik vind hem eerst.’ 

‘ Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.’ 

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.


 

Het tweede deel van de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi.

In dit deel lezen we hoe Juliette voor het eerst in contact komt met Sector 45, een ondergrondse rebellenbeweging die in opstand komt tegen Het Herstel. We lezen de haat die Juliette heeft opgebouwd tegen Warner, en de motivatie die ze heeft om mee te vechten met de leiders van Sector 45 tegen Het Herstel.

Het mooie van dit verhaal is dat je iets meer begrip hebt voor Warner. nou, als je het vorige tussen-verhaal hebt gelezen dan. Je snapt dan iets meer van zijn beweegredenen voor de dingen en beslissingen die hij doet en neemt.  Al weet Juliette en haar teamgenoten dit natuurlijk nog niet, waardoor je hun keuzes en hun houdingen tegenover Het Herstel ook heel goed kunt begrijpen.
Wat me wel opviel, is dat Adam en Juliette niet meer zijn wat ze geweest zijn in boek 1. Op zich vond ik dit wel jammer, omdat ik ze heel erg goed bij elkaar vind passen. Toch is het ook leuk om te lezen hoe het broertje van Adam (James) zichzelf ontwikkeld in de nieuwe wereld waarin hij terecht komt, en vond ik het enorm leuk dat Kenji een grotere rol gaat spelen in het hele verhaal.

Al om al vind ik het ook weer heel goed geschreven. Natuurlijk denkt Juliette hier niet meer in alleen woorden, maar zijn dit volledige zinnen. Maar naarmate het boek vordert, merk je dat ze steeds slimmer wordt, zichzelf steeds meer ontwikkeld. En dat is heel gaaf omdat je dit pas merkt als je het boek uit hebt. Je merkt pas hoeveel Juliette als persoon is gegroeid en hoe je jezelf steeds meer in haar kan verplaatsen. Want aan het begin van boek 1 kon dit helemaal niet, en nu gaat dat steeds beter!

Dus nu snel het volgende deel lezen! Weer een tussen-verhaal, maar dan door de ogen van Adam! Spannend!


Titel: Breek Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: februari 2013
Pagina’s: 448
ISBN: 978 90 206 7961 8


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *