Instagram

kayleygh.nl

 32    101


 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
 • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
 • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 

Tag! – Mijn meest geliefde en meest gehate heldinnen

Jeej! Kayleygh.nl is alweer getagt voor een super leuke tag. Dit keer namens Melissa van Melissa’s Bookworld! Hoe ontzettend gaaf?!?
Dus deze keer ga ik vragen voor jullie beantwoorden die gaan over heldinnen! Welke vind ik tof, en welke totaal niet? Met welke heldin zou ik willen ruilen en welke heldin duw ik liever van een klif? Je leest het vandaag allemaal in deze nieuwe tag!

Met welke heldin zou je wel van plaats willen ruilen?
Clary van ‘De kronieken van de Onderwereld’! Ze maakt dingen mee waar ik alleen maar van kan dromen. Natuurlijk zitten hier ook dingen bij die ik liever niet zou willen, maar ze heeft wel 1 ding wat voor mij aaaaaaaaaallleeess goed zou maken: JACE!

Aan welke heldin heb je zo’n haat dat je haar het liefst van een klif zou willen duwen in de hoop dat haar val wordt ‘gebroken’ door puntige rotsen?
Feyre aan het begin van ‘Hof van Mist en Woede’! Man, wat kon ik dat kind wurgen zeg! In het eerste deel, ‘Hof van Doorns en Rozen’ vond ik haar enorm tof en enorm stoer. Toen kwam deel 2 en ik dacht echt: Wat is er met jou gebeurd. In die eerste 100 bladzijde kon ik haar echt wel van een klif duwen ja! Tot ze bij Rhysand kwam. Tsja, daarna was natuurlijk alles goed! Hahaha!

Welke heldin laat je volledig koud?
Deze is best erg, maar ik heb niks met Juliette uit De ‘Touching Juliette’ serie. Tsja, ik snap heel goed dat ze het zwaar heeft hoor en ik vind het ook echt vervelend voor haar, maar ik heb gewoon niks met haar. Soms vond ik dat ze zichzelf wel heel erg aanstelde en heel vaak begreep ik haar gedachten gang niet helemaal. Ik kan natuurlijk ook niet iedereen leuk vinden!

Een heldin die je tegen je verwachtingen in toch leuk vond?
Marguerite van de ‘Firebird’ serie! Toen ik de achterkant van het boek las, dacht ik: Volgens mij is zij een sarcastisch mens met niet veel gevoel. Maar naarmate het boek verder ging en ik steeds meer las over Marguerite , begon ik haar steeds leuker te vinden! Ik begreep haar gedachtegang en haar manier van doen, alles werst steeds duidelijker. En nu, nu ik nog steeds met smart wacht op deel 3, vind ik haar tof!

…En eentje waarvan je verwachtte haar leuk te vinden, maar het tegendeel waar bleek te zijn?
Ik heb dus net het boek ‘Carve the Mark’ uit (binnenkort komt de recensie online!) en ik vond Cyra uit dit boek echt behoorlijk irritant. Ik had wel verwacht dat ik Cyra enorm tof zou vinden omdat ze een heldin ging worden in plaats van een martel instrument, maar ik vind haar enorm vervelend! Haar opmerkingen, haar manier van doen en denken, ik stoor me eraan helaas. Misschien omdat haar opvoeding wat ‘hardhandigers’ is en iets minder ‘lief’. Laten we het daar maar op houden…

Vrouwelijke sidekick die interessanter was dan de heldin?
Marlee in ‘De Selectie’! Ik bedoel, hoe tof en stoer ben je als jij gewoon je hart achterna durft te gaan terwijl je jezelf eigenlijk al belooft hebt aan de prins en je weet dat de doodstraf staat op de misdaad die je ondergaat. En terwijl je dit alles stiekem doet en je jouw verliefdheid voor je moet houden terwijl je het hard van de daken wilt schreeuwen, blijf je een vriendin die elke chick zichzelf toewenst! Dat is pas stoer!

Een heldin waarmee je bevriend zou willen zijn?
Meghan van ‘The Iron Fey’. Deze heeft natuurlijk niet veel uitleg nodig! Ik doe er alles voor om bij Ash in de buurt te komen!
Al moet ik eerlijk toegeven dat Meghan me sowieso heel aardig en vriendelijk lijkt. Ze gaat ervoor als er iets gebeurd met de mensen van wie ze houdt. Ze heeft doelen waar ze voor vecht. Maar buiten dat, heeft ze ook sympathie en begrip voor mensen. I love that. Ik denk dat Meghan en ik goed overweg kunnen met elkaar.

Welke heldin moet onderhand eens een keuze maken tussen de mannen in haar love-triangle?
Layla uit de ‘Dark Elements’ serie! Af en toe werd ik helemaal gestoord van haar getwijfel, ook al las tussen de regels door voor wie ze ging kiezen, al vanaf boek 1!
Als je dit boek nog niet hebt gelezen en nog geen spoilers wil, ga je nu naar de volgende vraag en sla je de tekst hieronder over!

Alsof Jennifer L. Armentrout jou als lezer expres verliefd liet worden op Roth, de bad guy die ook heel lief en romantisch kon zijn en er tegelijkertijd voor zorgde dat we Zayne een beetje ‘vergaten’ of alleen maar zagen als een soort mietje die nergens tegen kon. Snap je?

Een ‘bad-girl’ heldin…
Ember uit de Talon serie! Manoman, af en toe denk ik echt: Waar ben je mee bezig vrouw?!? Dan doet ze weer iets wat gewoon niet slim is of waarvan je weet dat het gewoon niet goed gaat eindigen! Maarja, wat kan ik daaraan doen? Want ze doet het wel! Ember is stoer, hard en slim. Af en toe wat roekeloos en onverstandig, maar hé, dat moet kunnen toch? Ik vind haar echt wel badass en kies haar sowieso als een bad-girl heldin!

Een ‘good girl’ Heldin…
Kitty uit de ‘Blackcoat Rebellion’ serie! Haar moed en haar passie om de wereld te redden van het kwaad van die ene familie, is echt verbazingwekkend! Ik moet toegeven dat ik het af en toe eens ben met haar medestanders die vinden dat ze haar eigen leven te veel op het spel zet, maar het is wel voor het grotere doel. Agjah, je snapt het wel denk ik.
Ik vind het mega goed hoe Kitty van een ‘niemand’, een iemand wordt met een status. Maar dat vooral omdat ze deze status gebruikt om de mensen te helpen waar zij ook ooit bij hoorde. De mensen zonder stem, zonder kans om opgemerkt te worden, de ‘niemanden’.

Je heldinnen top 3 (eigenlijk ‘je favoriete heldin’ maar ik kan niet kiezen)…
Goed idee Melissa. Ik kan ook geen favoriete heldin kiezen, dus ik deel deze eer op aan 3 heldinnen! Daar komen ze!

 • Feyre van de ‘Hof van Doorns en Rozen’ serie. Waarom? Dat lijkt me duidelijk. In een land waar ze een hekel aan had, vind ze twee keer liefde en een hoop avontuur! En ik snap haar keuze om voor Rhysand te gaan helemaal!
 • Meghan van the Iron Fey. Geen uitleg nodig.. ASH <3
 • Gwendolyn uit De Edelstenen Triologie! Want zij is gewoon heel tof en kan gewoon tijdreizen! En dat samen met een enorm leuke en knappe man! Dat telt natuurlijk mee! Hahaha

Nou, dat was de tag alweer! Ik ben benieuwd wie jouw favoriete held is! Vertel je het me in de reacties?

Maar ook ik ga de tag doorgeven!
– Rowan van My Pink Fairytail!
– Freya van Bookstruck!
– Kwante van Kwante in Wonderland!

Ben benieuwd wat jullie antwoorden zijn!

 

Geen reactie's

Geef een reactie