Stephanie Perkins – Lola & de Boy Next Door

Lola en de boy next door.inddDe zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar.

Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Wat een heerlijke chicklit zeg! Ik was al gek op Anna & de French Kiss en daarom heb ik ervoor gekozen om dit boek ook te lezen. En ik ben blij met die keuze!

Als eerste wil ik jullie vertellen dat het een boek is dat op zichzelf staat. Er is geen deel 1 of 2. Wel is het zo dat Anna en St. Clair uit Anna & de French Kiss, ook in dit boek voor komen. Maar het is niet zo dat je hun verhaal eerst gelezen moet hebben voor je aan dit verhaal kunt beginnen.

Maar ik vond het heerlijk om dit boek te lezen. Het is een verhaal zonder onmogelijke situaties of problemen die een ‘normale tiener’ niet heeft zoals vliegende elfjes of zoiets dergelijks. Al moet ik toe geven dat je in sommige situaties een beetje te lang blijft hangen waardoor ik de enthousiasme voor het boek soms verloor. Maar vaak als je door dit stukken heen las, kwam daarna weer een deel of situatie die je weer helemaal in het verhaal trok.
Ook de korte hoofdstukken waren erg fijn. Al zorgde ze er juist wel voor dat ik maar bleef lezen en bleef lezen. Elke keer als ik dan een hoofdstuk uit had, dacht ik: nog eentje kan wel, zo lang zijn te toch niet. En dat deed ik elk hoofdstuk. Wegleggen was dus niet echt aan de orde. Behalve op de stukken waar ik het een beetje langdradig vond, maar dan zou ik het verhaal wegleggen terwijl ik midden in een hoofdstuk zit en dat vind ik irritant.

Het verhaal vond ik echt geweldig. Ik heb genoten van de personages. De gevoelens die Lola had tijdens de gebeurtenissen in het boek, waren heel echt en terecht. Ik kon me af en toe echt enorm inleven in het personage waardoor ik het verhaal enorm snel doorlas.

Zeker een aanrader, al moet je af en toe even door de lange stukken heen. Het zijn er gelukkig niet veel, dus zeker een aanrader! Veel leesplezier!


 

Titel: Lola & de Boy Next Door
Auteur: Stephanie Perkins
Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
Verschenen: april 2016
Pagina’s: 248
ISBN: 978 90 003 4928 9


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *