Stephanie Perkins – Anna & de French Kiss

Perkins, Stephanie - Anna & de French KissAnna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?


 

Dit is het eerste verhaal dat ik van Stephanie Perkins heb gelezen en ik vond het echt heerlijk. Het is een heerlijke chicklit en een boek dat geheel op zichzelf staat.

Waar moet ik beginnen met vertellen? Bij het begin dan maar…
Ik ben totaal blanco aan dit boek begonnen. Ik hoorde van mijn collega (ik loop momenteel een dag stage per week bij Unieboek | Het Spectrum) dat het een enorm fijne chicklit is die ik gelezen moest hebben. Aangezien ik deze maand veel schrijf, dacht ik niet dat ik echt tijd zou hebben voor het lezen van een boek. Toch ben ik erin begonnen en dat was een goede beslissing! In totaal heb ik er drie dagen over gedaan om dit boek uit te lezen!

Het verhaal is meteen pakkend. Je snapt de frustratie, de gevoelens, de gedachte van Anna heel goed. Het fijne is dat alles wat er in het boek gebeurd, ook in het echt zou kunnen gebeuren. Al is dat natuurlijk onwaarschijnlijk. Toch was het fijn om eens geen ‘fantasiewerelden’ of ‘onbereikbare situaties’ te lezen waardoor een verhaal in de werkelijkheid onmogelijk wordt.

Het hele verhaal blijf je eigenlijk wel in spanning zitten en wil je eigenlijk wel weten hoe het verder gaat. Door de korte hoofdstukken was ik ook sneller bereid om nog een klein hoofdstukje te lezen voor ik het boek zou wegleggen en als dat hoofdstuk weer voorbij was, dan nog een kleine, en nog een, en nog een en zo ging het maar door.
Al vond ik wel dat ergens op ongeveer 2/3 het verhaal een beetje instortte. Ik vond dat het zijn spanning een beetje verloor waardoor het verhaal in een soort sleur terecht kwam. Dat vond ik wel heel jammer want ik vond het moeilijk om door dat stuk heen te lezen.
Het einde vind ik wel weer enorm goed! Daar ben ik echt weer doorheen gevlogen en vond ik het jammer dat ik het boek uit had.

Het was een leuk boek om lekker even niet bij te hoeven nadenken. Ik hoop dat ik niet teveel heb verraden aan jullie. Ik heb het expres niet gehad over het verhaal van het boek, omdat ik bang ben dat ik dingen verraad.
Ik vind dit boek een aanrader omdat het gewoon lekker wegleest. Je leest er makkelijk doorheen en de kleine hoofdstukken maken het nog gemakkelijker om het boek niet weg te leggen en nog een hoofdstukje verder te lezen. Heerlijk om ook weer eens een boek te lezen dat bestaat uit één boek en niet meteen uit een serie!


 

 

Titel: Anna & de French Kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 472
ISBN: 978 90 003 4356 0


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *