Instagram

  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een

Stephanie Perkins – Anna & de French Kiss

Perkins, Stephanie - Anna & de French KissAnna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?


 

Dit is het eerste verhaal dat ik van Stephanie Perkins heb gelezen en ik vond het echt heerlijk. Het is een heerlijke chicklit en een boek dat geheel op zichzelf staat.

Waar moet ik beginnen met vertellen? Bij het begin dan maar…
Ik ben totaal blanco aan dit boek begonnen. Ik hoorde van mijn collega (ik loop momenteel een dag stage per week bij Unieboek | Het Spectrum) dat het een enorm fijne chicklit is die ik gelezen moest hebben. Aangezien ik deze maand veel schrijf, dacht ik niet dat ik echt tijd zou hebben voor het lezen van een boek. Toch ben ik erin begonnen en dat was een goede beslissing! In totaal heb ik er drie dagen over gedaan om dit boek uit te lezen!

Het verhaal is meteen pakkend. Je snapt de frustratie, de gevoelens, de gedachte van Anna heel goed. Het fijne is dat alles wat er in het boek gebeurd, ook in het echt zou kunnen gebeuren. Al is dat natuurlijk onwaarschijnlijk. Toch was het fijn om eens geen ‘fantasiewerelden’ of ‘onbereikbare situaties’ te lezen waardoor een verhaal in de werkelijkheid onmogelijk wordt.

Het hele verhaal blijf je eigenlijk wel in spanning zitten en wil je eigenlijk wel weten hoe het verder gaat. Door de korte hoofdstukken was ik ook sneller bereid om nog een klein hoofdstukje te lezen voor ik het boek zou wegleggen en als dat hoofdstuk weer voorbij was, dan nog een kleine, en nog een, en nog een en zo ging het maar door.
Al vond ik wel dat ergens op ongeveer 2/3 het verhaal een beetje instortte. Ik vond dat het zijn spanning een beetje verloor waardoor het verhaal in een soort sleur terecht kwam. Dat vond ik wel heel jammer want ik vond het moeilijk om door dat stuk heen te lezen.
Het einde vind ik wel weer enorm goed! Daar ben ik echt weer doorheen gevlogen en vond ik het jammer dat ik het boek uit had.

Het was een leuk boek om lekker even niet bij te hoeven nadenken. Ik hoop dat ik niet teveel heb verraden aan jullie. Ik heb het expres niet gehad over het verhaal van het boek, omdat ik bang ben dat ik dingen verraad.
Ik vind dit boek een aanrader omdat het gewoon lekker wegleest. Je leest er makkelijk doorheen en de kleine hoofdstukken maken het nog gemakkelijker om het boek niet weg te leggen en nog een hoofdstukje verder te lezen. Heerlijk om ook weer eens een boek te lezen dat bestaat uit één boek en niet meteen uit een serie!


 

 

Titel: Anna & de French Kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Uitgeverij: Van Goor
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 472
ISBN: 978 90 003 4356 0


 

Geen reactie's

Geef een reactie