Sarah Moore Fitzgerald – De Appeltaart van Hoop

Fitzgerald, Sarah Moore - De Appeltaart van HoopOscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.


 

Om te beginnen wil ik graag zeggen dat dit verhaal totaal anders is dan het lijkt. Toen ik namelijk de achterkant van het boek las en de titel las, dacht ik dat het niet een erg leuk boek was. Misschien was het niet een van de leukste boeken die ik heb gelezen, maar uiteindelijk kijk ik er positief op terug. Een meeslepend verhaal met een leuk taartenrandje!

Nu moet ik eerlijk zeggen dat het boek wat vreemd begint. Je valt meteen in het verhaal zonder veel uitleg van te voren te krijgen. Hierdoor kreeg ik een heel rommelig beeld in mijn hoofd en werd de motivatie om door te lezen steeds minder. Bijna had ik het boek weggelegd, maar ik heb doorgezet en heb hem uitgelezen.
Ik vond het wel jammer dat het begin zo rommelig en chaotisch is. Het neemt de zin in het lezen zeker af.

Wat ik wel heel leuk vond, is dat Oscar, de jongen uit het verhaal, een passie had voor het bakken van taarten. Als ik de verhalen moet geloven, waren het heerlijke taarten zelfs! Taarten die mensen laat veranderen van gedachte, dat zijn zeker bijzondere taarten!

Voor de rest was het verhaal een beetje… saai. Echt, het was wel leuk om te lezen, maar het verhaal was misschien net wat te overdreven waardoor het onrealistisch over kwam. Best wel jammer, aangezien dit verhaal best leuk had kunnen zijn!

Het was geen verhaal waar ik enorm enthousiast over ben, maar het heeft me wel een ding geleerd. Blijven doen waar je goed in bent en doe de dingen die je graag doet. Je leeft maar 1 keer! Dus Oscar, blijf bakken!


Titel: De Appeltaart van Hoop
Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
Verschenen: april 2016
Pagina’s: 208
ISBN: 978 90 003 4813 8


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *