Sarah J. Maas – Hof van Doorns en Rozen

Maas, Sarah J. - Hof van Doorns en RozenHet bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.


 

Kennen jullie Belle en het beest? Een verhaal waar iedereen wel blij van wordt toch? Ik hoorde van iemand dat dit boek ongeveer in dezelfde categorie valt, een uitspraak waar ik me helemaal bij aan sluit! Maar dan wel even in een modern jasje! Wat een ontzettend goed boek zeg! Met dit eerste deel heeft Sarah J. Maas de lat heel hoog gelegd!

Om te beginnen bij de cover. Dat is toch een prachtplaatje? Alleen bij het zien van de cover was ik al nieuwsgierig! Geen cover met nietszeggende plaatjes en krinkeltjes, maar een cover die straalt. Een cover die laat zien dat dit boek zeker de moeite waard is!
En dan de achterkant van het boek. De namen die worden gebruikt: Feyre, Tamlin… Het klinken al als namen van personen die niet normaal zijn, geen mens zijn. En aangezien ik nogal van fantasy hou, was dit zeker ook een aantrekkelijk puntje!

Nu moet ik eerlijk bekennen, dat ik het begin een beetje lastig vond. Ik vond het een beetje moeilijk inkomen, alsof het me niet helemaal lag. Niet zo erg dat ik wilde stoppen met lezen, absoluut niet, maar het zorgde er wel voor dat ik netjes op tijd naar bed ging omdat ik het verhaal wat makkelijker weg legde.
Maar daar kwam snel verandering in! Want toen ik eenmaal verder kwam in het boek, zoog het me op! De hoofdstukken verslond ik achter elkaar! Het verhaal zit namelijk zo goed in elkaar verwerkt! En de gedachtes van Feyre, je snapt elke beslissing die ze maakt, je zou precies hetzelfde doen. En dan de plottwist… Mijn god, ik heb bijna een nacht overgeslagen om hem uit te lezen!

En nu is hij uit. Nu moet ik wachten op het vervolg. Nog even geduld voor ik me weer mag wagen in Prythian, de wereld van de Elfiden. Waar het Lentehof van Tamlin haar magie wonderlijke dingen laat doen. Man, ik ben verkocht! De schrijfstijl, de gebeurtenissen, alles lijkt te kloppen! Door de fijne schrijfstijl, blijf je doorlezen, blijf je in het verhaal zitten.
De hoofdstukken zijn ook makkelijk ingedeeld waardoor je makkelijker nog een hoofdstuk verder leest, en nog een, en nog een. Je snapt hoe dit werkt, wie niet! Hahaha.

Ik beloof je dat je geen spijt krijgt van het lezen van dit boek. Ik ben vaak enthousiast over een boek maar zo enthousiast als ik nu ben, ben ik niet vaak!


Titel: Hof van Doorns en Rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
Verschenen: februari 2016
Pagina’s: 424
ISBN: 978 90 003 4827 5


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *