Instagram

     


Sara Holland – Everless

img_20180611_085137_560Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Dit boek heb gehad van een van de liefste personen die ik ken. Daarom wil ik even beginnen met een bedankje naar Lisette! Je bent een held!
Ik kreeg dit boek van Lisette omdat er was besloten om er een bookclub over te houden. Blijkbaar waren er genoeg mensen die er graag over wilde praten, vaak een positief punt. Nu sprak de flaptekst op de achterkant van het boek me ook wel heel erg aan dus ik vond het helemaal niet erg om dit verhaal te lezen!

Om te beginnen: Ik hou van dit verhaal. Een dame die wordt weggestuurd naar het paleis. Ja, ik heb echt een zwak voor deze vorm van cliché. Zeker omdat mijn eigen geschreven manuscript ook zoiets bevat. En natuurlijk de selectie: Ook zo’n heerlijk cliché, verhaal. Vanaf de eerste pagina zat ik meteen in het verhaal en genoot ik van het stoere personage en haar avonturen.

Wat ik zo enorm leuk vond aan dit verhaal ,was het concept met tijd dat is toegevoegd in dit verhaal. Je hebt maar een bepaalde tijd op aarde en je weet niet hoeveel. Je kan betalen met dit geld, maar je weet dus nooit hoeveel je hebt. Spannend en tegelijkertijd enorm intrigerend.

Dus 2 dingen die enorm belangrijk zijn, zaten gelijk goed: Heerlijk cliché en toch uniek. Voeg daarbij toe dat de schrijfstijl heel fijn en gemakkelijk leest, en hoppa: Het boek is in 2 dagen uit. Dan sla je het boek dicht en grijpt paniek naar je keel. Want ja, er komt een deel 2 (gelukkig!) maar het duurt nog even voordat hij uit komt. Wat gaan we in hemelsnaam doen in de tussentijd? IK WEET HET OOK NIET!

Maar niet alles was helemaal positief hoor. Nu wil ik het ook niet negatief noemen, maar sommige dingen waren echt heel erg cliché. Zo waren een aantal zaken te verwachten, maar ook zeker niet alles! Ik hoor je denken: Whaat Kay, wees duidelijk! Oké, voor de mensen die het willen weten, hieronder kan je het aanklikken en krijg je de spoilers! Niet klikken als je het niet wilt weten!
Je hebt geklikt, jij nieuwsgierig persoon. Ik snap je, ik zou dat ook doen. Oké, wat ik wel te verwachten vond: Dat Jules de alchemist is. Dat haar vader ineens dood gaat. Dat Liam stiekem goed bleek te zijn (ik heb dus nooit geloofd dat hij zo slecht is al werd verteld). Maar wat had ik zeker niet verwacht: Dat het kamermeisje van de koningin de slechterik is (was wel te verwachten hea?), Dat Roan ook echt dood is nu en dat Ina haar zus is. Hoe tof!

Wat ik trouwens opmerkelijk vond is dat de emoties in dit boek heel duidelijk beschreven werden. Als Jules iemand miste, las je dat niet een zin, maar een pagina of meer lang. Ook was de emotie niet op magische wijze verdwenen of werd hij niet meer genoemd. Snap je wat ik bedoel? Voor mij voelde het allemaal veel ‘echter’ aan waardoor het verhaal beter overkwam. Of het ligt aan de schrijfstijl of de personages weet ik niet, maar het was wel prettig!

Ik ben fan van dit boek en geef het daarom ook een cijfer 8. Een boek vol (positieve en goede) clichés waar ik enorm blij van wordt, in combinatie met een goed verhaal en sterk plot. Kan niet anders dan een goed boek zijn toch?
Dus bedankt Lisette voor dit boek. En bedankt Bookclubbers voor het kiezen van dit boek om te bespreken. I loved it!


Titel boek: Everless
Auteur: Sara Holland
Uitgeverij: BlossomBooks
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 293
ISBN: 
978 94 634 9134 1 
Cijfer boek: 8


 

Geen reactie's

Geef een reactie