Instagram

  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het

Roth, Veronica – Opstand

Roth, Veronica - OpstandNa de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…

Met deel 2 ‘Opstand’ van Veronica Roth, gaat de serie van Divergent verder. Een super spannend vervolg op de ontsnapping van Tris en haar vrienden uit haar fractie ‘Onverschrokken’!

Het verhaal op zich was enorm spannend! Weer werd ik helemaal opgezogen in de spannende wereld van Chicago na de oorlog. Heel fascinerend om te lezen hoe Tris samen met Four alles opzij zet om haar stad te redden van Jeanine (de leider van Erudite). De spannende scenes waren af en toe zo spannend dat ik het boek niet weg kon leggen en heeft ervoor gezorgd dat ik zeker elke avond tot laat aan het lezen was (eigenlijk te laat, hahaha)

Het verhaal gaat verder bij het einde van boek 1. We lezen hoe Tris en Four samen met hun vrienden proberen achter de waarheid te komen. Hoe ze alles doen voor hun vrienden en familie en hoe ver ze bereid zijn te gaan daarvoor (er gebeurd namelijk iets heel spannends met Tris! Wat ga ik jullie natuurlijk niet vertellen, dat zou oneerlijk zijn!). Maar ook lezen we hoe Tris en Four soms botsen tegen elkaar en denken dat ze het beste doen voor de ander, maar diegene daar mee pijn doen of kwetsen.
Ik vond het heel interessant om te lezen hoe Tris steeds meer ontwikkeld en steeds harder wordt. Ze is echt niet meer dat kleine meisje waarmee de serie begon. Ook kom je steeds meer te weten over Four. En dat is best leuk, want Four is een persoon waar we nog niet veel van af wisten in deel 1. Pas in dit deel beginnen we Four echt een beetje te kennen.

Maar dan is er natuurlijk ook nog een film. Ik was al gewaarschuwd dat de film best anders was dan het boek. Nou, dat klopt! Vooral het einde is heel anders ingestoken dan in het boek beschreven staat. Aan de ene kant was dit heel erg wennen, want ik vraag me heel erg af hoe ze het vervolgdeel gaan verfilmen. Toch maakt dit het ook wel weer spannend omdat je nu niet weet hoe het gaat eindigen. Een beetje dubbel dus.
Waar ik bij de film echt een beetje het idee heb dat het een tussenstuk is, heb ik dit in het boek veel minder. Wat er in de film gebeurd is zeker spannend, maar het voelt echt alsof het een aanloop is naar meer. Het boek daarentegen vind ik echt een spannend verhaal op zichzelf. Ik denk dat dit komt omdat je in een film maar maximaal 2 uur de tijd hebt om alles te vertellen. Het mist de gedachtes van de persoon die sommige acties verklaren en je leest veel meer details in alles. Misschien dat de film daarom aanvoelt als een aanloop en niet als een volledig verhaal zoals het boek.

Hoe dan ook, het boek is het dubbel en dwars waard! Ik heb genoten, gehuiverd, gelachen en geschreeuwd. Dat allemaal in één boek! Een goed vervolg op zijn voorganger en een prachtige aanloop naar een knaleinde in deel 3!


Titel: Opstand
Auteur: Veronica Roth
Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
Verschenen: januari 2015
Pagina’s: 368
ISBN: 978 90 003 1450 8


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie