Instagram

kayleygh.nl

 32    101


 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Geen prinses die prinses wordt zonder hulpmiddelen, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken 
 • Belle is home Find the crochetpattern on kayleygh.nl! Available in Dutch and English! ... Belle is thuis Vind het haakpatroon
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Assepoester jurk! Haak nu jouw Assepoester jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • Eindelijk , de 3e disney jurk is te verkrijgen als haakpatroon in onze webshop! ✨️Check onze bio en haak erop
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
 • Zelf had deze Disney prinses nooit verwacht iets anders te doen dan... Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet
 • Een nieuw patroon in de webshop! Nooit meer slapeloze nachten door teveel licht in de kamer. Met dit slaapmasker ga
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 

Richelle Mead – Academicus Vampyrus

mead-richelle-vampyrus-academicusLissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.
Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…


Oke, ik weet dat dit boek al heeeeeeel lang te lezen is, maar ik had er nooit echt interesse in… Totdat ik de film zag! Want echt, ik ben tot over mijn oren verliefd op de goddelijke Dimitri! Heb je de boeken nog niet gelezen? Dan raad ik je dat meteen aan!

Ik zal bij het begin beginnen. Toen de sleepover van Best of YA was, vertelde ik dat ik de film nog nooit gezien had en de boeken ook nog nooit gelezen had. Ze lachte me gewoon uit! Dus schamend trok ik mij terug. En toen, een week later, brandde de nieuwsgierigheid. Dus klikte in netflix aan en besloot de film te gaan kijken.
Tsja, dat was misschien niet zo’n slimmem beslissing geweest, want vanaf het moment dat Dimitri zijn intrede deed, was ik verkocht. Dimitri, de jonge en sterke god waar Rose les van krijgt, die notabene haar mentor wordt, is diegene aan wie ieder meisje haar hart verliest. En ook ik dus…

Dus ik had de film af en dacht: hoe zou dit verder gaan? Ik was ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal, de rest van het verhaal, maar ook vooral naar de gedachte van Rose en het besef dat ze verliefd wordt op haar mentor. Dus daar kwamen de boeken hoor!
Binnen een dag was ik door het eerste deel heen! En het was geweldig! Natuurlijk zit er veel meer detail in het verhaal dan in de film (Ik hoor je denken: Duh!) maar dat is niet het enige… Hij is gewoon nog leuker in het boek dan in de film!

Het fijne vond ik dat ik nu een personage in mijn hoofd heb zitten die gelijk is aan de film. Daarom kon ik dit boek heel goed lezen en lekker vlot doorlezen omdat ik sommige scenes uit de film in mijn hoofd liet afspelen terwijl ik dit las. Daarom weet ik wat Rose bedoeld als ze kwijlt en daarom kon ik mijzelf er goed in vinden!
Al was het einde van de film anders dan in het boek (jaja, ik snap je weer: Duh!) vond ik dit einde leuker! Ik houd van het dramatische en dat vind ik beter in het boek beschreven dan ze in de film hebben gedaan.

Mijn eindconclusie? Zeker de moeite waard! Voor mij was het juist fijn om eerst de film te zien en dan het boek te lezen zodat ik wist wie wat waren en wat in grote lijnen het verhaal was. Maar het boek is veeeeeeel duidelijker en specifieker. En het einde van het boek was geweldig! Ik had immers maar 1 dag nodig voor het lezen van dit boek dus ik kon snel door! Want dat wil je. Nahet lezen van dit eerste deel, is er geen terugweg meer en lees je door! Dat beloof ik je!


Titel: Academicus Vampyrus
Auteur: Richelle Mead
Uitgeverij: Moon Uitgevers
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 333
ISBN: 978 90 488 0580 8


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie