Instagram

  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los

Richelle Mead – Academicus Vampyrus

mead-richelle-vampyrus-academicusLissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.
Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.
Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…


Oke, ik weet dat dit boek al heeeeeeel lang te lezen is, maar ik had er nooit echt interesse in… Totdat ik de film zag! Want echt, ik ben tot over mijn oren verliefd op de goddelijke Dimitri! Heb je de boeken nog niet gelezen? Dan raad ik je dat meteen aan!

Ik zal bij het begin beginnen. Toen de sleepover van Best of YA was, vertelde ik dat ik de film nog nooit gezien had en de boeken ook nog nooit gelezen had. Ze lachte me gewoon uit! Dus schamend trok ik mij terug. En toen, een week later, brandde de nieuwsgierigheid. Dus klikte in netflix aan en besloot de film te gaan kijken.
Tsja, dat was misschien niet zo’n slimmem beslissing geweest, want vanaf het moment dat Dimitri zijn intrede deed, was ik verkocht. Dimitri, de jonge en sterke god waar Rose les van krijgt, die notabene haar mentor wordt, is diegene aan wie ieder meisje haar hart verliest. En ook ik dus…

Dus ik had de film af en dacht: hoe zou dit verder gaan? Ik was ontzettend nieuwsgierig naar het verhaal, de rest van het verhaal, maar ook vooral naar de gedachte van Rose en het besef dat ze verliefd wordt op haar mentor. Dus daar kwamen de boeken hoor!
Binnen een dag was ik door het eerste deel heen! En het was geweldig! Natuurlijk zit er veel meer detail in het verhaal dan in de film (Ik hoor je denken: Duh!) maar dat is niet het enige… Hij is gewoon nog leuker in het boek dan in de film!

Het fijne vond ik dat ik nu een personage in mijn hoofd heb zitten die gelijk is aan de film. Daarom kon ik dit boek heel goed lezen en lekker vlot doorlezen omdat ik sommige scenes uit de film in mijn hoofd liet afspelen terwijl ik dit las. Daarom weet ik wat Rose bedoeld als ze kwijlt en daarom kon ik mijzelf er goed in vinden!
Al was het einde van de film anders dan in het boek (jaja, ik snap je weer: Duh!) vond ik dit einde leuker! Ik houd van het dramatische en dat vind ik beter in het boek beschreven dan ze in de film hebben gedaan.

Mijn eindconclusie? Zeker de moeite waard! Voor mij was het juist fijn om eerst de film te zien en dan het boek te lezen zodat ik wist wie wat waren en wat in grote lijnen het verhaal was. Maar het boek is veeeeeeel duidelijker en specifieker. En het einde van het boek was geweldig! Ik had immers maar 1 dag nodig voor het lezen van dit boek dus ik kon snel door! Want dat wil je. Nahet lezen van dit eerste deel, is er geen terugweg meer en lees je door! Dat beloof ik je!


Titel: Academicus Vampyrus
Auteur: Richelle Mead
Uitgeverij: Moon Uitgevers
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 333
ISBN: 978 90 488 0580 8


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie