Prompt zinnen – In mijn allermooiste droom zou ik…

NaNoWriMo is dan al even voorbij, maar dat betekend voor mij niet dat ik gestopt ben met schrijven. In tegendeel, ik ben zelfs nog steeds hard bezig! Zo loopt er nog steeds een schrijfwedstrijd waar ik aan meedoe, en heb ik nog zoveel andere ideeën die ik wil uitwerken.
En omdat ik zo veel schrijf, heb ik helaas ook wel eens last van een inspiratie-loze-dag. Maar gelukkig zijn daarvoor de prompt zinnen! Dus vandaag heb ik er weer een voor je uitgeschreven?

Weet je nog hoe de prompt zinnen werken? Je pakt een ‘open-einde’ zin en begint gewoon te schrijven. Stel een timer in en schrijf je zin af met alles wat er in je hoofd opkomt. Dit is vaak onzin, maar het helpt de creativiteit weer te laten stromen.
Benieuwd wat ik heb gemaakt dit keer? Daar gaat hij!

In mijn allermooiste droom zou ik…

In mijn allermooiste droom zou ik nooit meer last hebben van tijdgebrek. Van zorgelijke dingen of dingen die moeten. Ik zou de hele dag lekker kunnen lezen, in de zon, bij mijn paard in de wei terwijl mijn hondje om me heen rent of naast me slaapt. Met een kop thee in mijn handen en een briesje door mijn losse haren. Ik zou me nooit meer zorgen hoeven maken om geld, om politiek of om ziekte. Ik zou in mijn mooiste droom het geluk voor het oprapen hebben en zoveel geluk over hebben dat ik een manier vind om mijn geluk te delen. Ik zou ervoor zorgen dat ik iedereen om mij heen geluk zal toebrengen, blij zal maken. Ik zal een plek maken waar zorgen niet hoeven, waar men blij kan zijn, kan genieten. Ik zou blijven dromen tot ik alles bereikt heb wat ik zou willen en alles gezien…

En toen was de tijd alweer voorbij. Ik schreef dit eerst op papier en heb hem daarna over getypt. Nu barst ik in ieder geval weer van de ideeën voor mijn verhaal, dus ik ga snel verder!

Gebruik jij wel eens prompt zinnen om creatiever te worden?

PS. Mijn verhaal is te lezen op Sweek! Klik hier om het te lezen en volg me meteen! Misschien heb jij dan binnenkort mijn boek in jouw handen! (Als ik win natuurlijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *