Instagram

  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt

Nicola Yoon – Alles wat je lief is

yoon-nicola-alles-wat-je-lief-is

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…
Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Dit boek heb ik een aantal keer zien liggen in de boekenwinkels en ik moet je eerlijk bekennen dat ik altijd zoiets had van ‘Dat komt nog wel’.  Tot de film in de bioscoop kwam en ik besloot dat ik eerst het boek wilde lezen voor ik de film zou zien.

Toen ik dan ook bij Joelle (van Superjoellegirl) thuis was en het boek bij haar in de kast zag staan, kon ik niks anders dan hem lenen en zo snel mogelijk lezen!
Dus vol goede moed en geen gedachte van te voren ben ik begonnen met lezen en ik was er zo doorheen! In totaal heb ik 2 dagen nodig gehad om dit heerlijke verhaal te lezen en me onder te dompelen in de wereld van Maddie!

En inderdaad, ondanks de film die uitkwam en het boek waar iedereen het over had, had ik geen idee waar het echt over ging. Ik wist dat Maddie nooit naar buiten mocht en dat ze een buurjongen krijgt die ze wel ziet zitten, maar meer dan dat wist ik niet. Best een prestatie, gezien de hoeveelheid informatie die te vinden is! Wat ik wel vaak voorbij zag komen voor ik dit boek las, is dat je of helemaal verliefd bent op het verhaal, of juist helemaal geen fan bent. En ik moet eerlijk toegeven: Ik ben fan!

Om te beginnen vond ik het verhaal lekker weglezen. Het is heel makkelijk geschreven en korte hoofdstukken waardoor je snel nog een hoofdstukje leest en nog een… En nog een… En zo maar door. De tekeningetjes die in het boek staan, helpen je wel bij het snappen van Maddie vond ik. Door de tekeningetjes zijn vaak toevoegingen die iets meer uitleggen. Zo laten ze de ene keer zien wat Maddie allemaal schrijft op het internet en de andere keer laten ze weer zien hoe belangrijk alle metingen zijn voor Maddie en haar gezondheid. Als ik het zo uitleg, klinkt het enorm vaag, maar diegene die het boek hebben gelezen, snappen me denk ik wel :).

Ik vond het trouwens heel knap hoe er zo ‘luchtig’ wordt geschreven terwijl het zo’n zwaar onderwerp is. Daarmee bedoel ik dat ik het heel knap vond hoe Maddie zo positief en vrolijk is. Wat er ook gebeurd, ze blijft zo leuk en positief. Ik vind dat heel knap, ik denk dat ik sowieso anders naar het leven zou kijken als ik niet naar buiten zou kunnen. Maar misschien komt dat omdat ik weet hoe het buiten is, dus ik zou weten wat ik zou missen. Maddie weet dat natuurlijk niet.

Oké, het volgende stuk gaat over het verhaal inhoudelijk, maar ook over de film. Daarom is dit wazig gemaakt. Wil je het toch lezen? Dan klik je op de tekst en is het leesbaar :). Maar bij deze, ik heb je gewaarschuwd :).
Ik wist eerst even niet wat ik van Ollie moest vinden. In het boek had ik moeite met Ollie zien als een hunk, maar later werd hij steeds leuker en leuker. Precies datzelfde had ik in de film! Ik was niet meteen weg van hem, of de acteur dan, maar aan het einde van de film was ik helemaal overtuigd!
Trouwens, waar ik ook last van had, is dat ik het verhaal af en toe niet af werd gemaakt in de film. Het was niet dat er grote dingen miste, maar voor mijn gevoel was het verhaal in het boek af en in de film af en toe niet. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen.
Maar ik vond het leuk om te zien hoe ze het verhaal hadden uitgewerkt. Terwijl ik het boek las, vroeg ik me af en toe al af hoe ze sommige scenes zouden verfilmen. Zo is er in het boek heel veel te lezen over Maddie die dingen denkt, hoe ga je dat uiten? Bijvoorbeeld het moment dat Ollie voor het eerst binnen is en rusteloos staat? Ik was daar heel nieuwsgierig naar. Maar toch hebben ze dat heel goed gedaan in de film voor mijn idee. Je ziet de ongemakkelijkheid, maar je ziet ook dat ze elkaar vanaf het eerste moment meteen leuk vinden. I love that!

Ik heb genoten van het verhaal. Maddie en Ollie hebben me na hun verhaal niet meteen losgelaten, dat heeft nog wat dagen geduurd! Daarom krijgt dit boek een 8,5 van mij!


 

Titel: Alles wat je lief is
Auteur: Nicole Yoon
Uitgeverij: Querido Kinderboek
Verschenen: april 2016
Pagina’s: 368
ISBN: 978 90 451 1909 0
Cijfer: 8,5


 

Geen reactie's

Geef een reactie