Instagram

  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in

Michael Grant – De Angstaanjager

Grant, Michael - De AngstaanjagerMara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Even bekruipt haar de angst dat ze dood is, maar dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de angstaanjager noemt. Hij is er om mensen die dat verdienen te straffen. Ze moeten meedoen aan een griezelig spel waarin hun ergste angst bewaarheid wordt.

Maar waarom moet Mara de angstaanjager hierbij helpen? Wat is er met haar gebeurd? Ze blijft zich verzetten tegen alles waarin hij haar meesleurt, tot de schokkende waarheid eindelijk tot haar doordringt…


 

Weet je nog dat ik je vertelde dat de nieuwe brochure uit was? (19 augustus 2015) Nou Ik heb hem gelezen en ik beloof je: ik ben hier nog dagen mee bezig!
En het erge is, ik dacht dat dit een boek op zichzelf was, maar het blijft een serie te zijn! <ijn god, ik kan niet wachten tot het volgende deel!

Maar nu het verhaal!
Als je de achterkant van het boek leest (zoals hierboven staat) is het verhaal helemaal niet duidelijk eigenlijk. Toen ik dan ook begon in dit boek, wist ik dan ook helemaal niet wat ik kon verwachten van dit verhaal. Ik heb nog geen andere boeken van Michael Grant gelezen (schandalig hea? Zelfs de Gone-serie nog niet!) dus ik had helemaal geen vergelijkingsmateriaal met vorige boeken van hem. Een totaal nieuwe schrijfstijl en dan ook meteen zo’n vaag verhaal.

In totaal heb ik dit boek in 5 uur uitgelezen. Het hele verhaal wordt pas duidelijk in de laatste 10 pagina’s van het boek, maar toch heb ik hem in een klap uitgelezen. Hoe vaag en onbegrijpelijk het verhaal ook is, ik kon het boek gewoon niet wegleggen en ik moest weten wat er hierna ging gebeuren. Dus ik bleef lezen, bleef me verdiepen in de schrifjstijl van Michael. Deze man schrijft wonderbaarlijk. Hij kan met heel veel woorden, heel veel niet-duidelijk maken. Ja, dat klinkt gek hea?
Ik bedoel, je moet wel als je een persoon een heel verhaal lang in onduidelijkheid laat zitten maar ze toch wil laten doorlezen toch?

Ahfijn, een verhaal over een meisje die wakker wordt in een weiland. Meer dan alleen haar naam weet ze niet. Perfect begin voor een spannend verhaal toch?
En spannend is het zeker! Want ondanks dat je niet weet wat er aan de hand is, terwijl je met zoveel vragen zit vanaf het begin van het verhaal, bleef het spannend. Vragen die Mara (de hoofdpersoon) ook heeft. En aangezien zij de anrwoorden pas aan het einde van het verhaal krijgt, krijgen wij die natuurlijk ook pas op het einde.

Ik heb jullie nu wel genoeg verteld over het vage verhaal, de geweldige schrijfstijl en het feit dat je blijft lezen denk ik. Al om al heb ik ontzettend genoten van dit verhaal! Al werdt het af en toe wel een beetje gruwelijk (er zit een scene in die ik snel heb doorgelezen omdat ik er een beetje kippenvel van kreeg) is het zeker een boek dat de moeite waard is! Zeker het einde van het verhaal, het punt waarop alles samenvalt en een hoop duidelijk wordt, is een eyeopener voor iedereen. Want er zit zowaar echt een moraal in!

Veel leesplezier!


Titel: De Angstaanjager
Auteur: Michael Grant
Uitgever: van Goor
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 256
ISBN: 978 94 027 0530 0


 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie