M.G. Reyes – Losgelaten

Reyes, M.G. - LosgelatenSchandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?


 

Dit is het eerste deel van de nieuwe serie van M.G. Reyes met de naam Venice Beach. Een nieuwe serie waarin 5 tieners ontvoogd worden en samen gaan wonen in één huis op Venice Beach.

Toen ik begon aan dit boek had ik echt geen idee wat ik kon verwachten. Natuurlijk had ik de achterkant gelezen, maar ik werd er niet veel wijzer van. Om heel eerlijk te zijn had ik juist door de tekst op de achterkant, het idee dat het een beetje een saai verhaal zou zijn. Nou, saai is het zeker niet!
Je leert iedereen kennen in de eerste paar hoofdstukken en leert dat iedereen zijn eigen geheim heeft. Wel heeft elk personage één ding gemeen. Allemaal zijn ze ontvoogd door hun ouders. Voor de rest heeft iedereen zijn eigen geheim die ze met alle macht geheim proberen te houden.

De schrijfstijl vind ik best prettig. De zinnen zijn niet lastig en lang waardoor ze makkelijk weglezen. Het lettertype is fijn weg te lezen waardoor je achter elkaar blijft lezen.
Het leukste vind ik de opdeling van de hoofdstukken. Elk hoofdstuk lees je vanuit een ander oogpunt. In het begin lees je dus wie iedereen is en wat hun geheim is. Later lees je wie elkaar aardig vind in het huis en wie elkaar verdenken van het hebben van geheimen. Je leest wat er gebeurd als er iemand weg is en wat de rest daarvan vind. Je gaat de personages en hun keuzes hier meer door snappen dan dat je alles vanuit één persoon zou lezen. Zeker heel slim gedaan met zo veel personages in het boek.
Ook zijn de hoofdstukken niet al te lang waardoor je makkelijk blijft doorlezen. Als je bijvoorbeeld net van het ene personage een stuk hebt gelezen en dan van een ander, dan ben je toch stiekem benieuwd naar het vervolg van dat ene persoon. Daardoor ben ik af en toe ook blijven lezen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Nu zou je kunnen denken dat het ene personage niet boeiend genoeg is om over te lezen en dat hun hoofdstukken makkelijk over te slaan zijn, maar dat zou ik afraden. alles is heel erg goed met elkaar verweven waardoor overal wel informatie te vinden is!

Een boek, meerdere verhalen. Dat is precies hoe je dit boek zou kunnen omschrijven. Er zijn verschillende personages die elk te maken hebben met hun eigen geheimen en problemen. Terwijl de huisgenoten moeite hebben met elkaar doorgronden, weten wij als lezer precies wat er in iedereen z’n hoofd afspeelt. Het is een heerlijk boek dat vlot weg leest maar niet al te makkelijk is. Er wordt gebruik gemaakt van serieuze problemen die ervoor zorgen dat het geen boek is om ‘gedachteloos’ weg te lezen. Wel de moeite waard!


Titel: Losgelaten
Auteur: M. G. Reyes
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: november 2015
Pagina’s: 352
ISBN: 978 94 027 0510 2


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *