Lesley Livingston – Onverschrokken

livingston-lesley-onverschokkenFallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten… Een stoer, spannend verhaal vol verrassende wendingen en levendige actiescènes, dat zich afspeelt in het oude Rome.

Oke, dit is serieus een heerlijk boek. Een totaal andere wereld waar spanning op de eerste plaats komt in plaats van liefde. Waar een vrouw een sterk personage is en waar heel wat geschiedenis in te vinden is! Ik heb genoten en ik vertel jullie graag waarom!

Om te beginnen, hebben jullie deze cover al gezien? Je ziet gewoon dat het hoofdpersonage (want jep, Fallon staat op de voorkant) verschillende dingen uitstraalt: Stoer en sterk, maar ook onzeker en het is duidelijk te zien dat ze het er niet helemaal mee eens is.
De eerste 3 woorden geven al aardig weg dat Fallon gaat vechten en in combinatie met de arena die je op de achtergrond ziet, weet je gewoon dat dit spannend gaat worden!

Want ja, spannend wordt het zeker! Je valt meteen midden in het verhaal en hier blijf je echt in zitten! Er gebeurd eigenlijk constant iets waardoor je het boek niet weg kunt leggen. Je leert de personages al vrij snel goed kennen waardoor je jezelf echt gaat inleven in de personages. Het klinkt allemaal heel vaag, maar het is heerlijk lezen!
Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik in het begin moeite had met alle gebeurtenissen dieelkaar zo snel opvolgde. Ik had net daarvoor een boek gelezen waarbij alles best traag ging, dus het was een hele overschakelijk. Maar toen ik er eenmaal aan gewend was (en dit was vrij snel) vond ik het heerlijk dat er altijd wel iets gebeurde en dat ik zo in het verhaal zat!

Het is ook echt een verhaal waarbij geschiedenis gemixt wordt met fantasie. Er zijn een aantal dingen of personen die in het boek terug komen, maar die ook in het echt bestaan hebben. Dingen als Julius Caesar en Cleopatra, of Rome en het gebied waar Fallon vandaan komt. Ik vond het heel gaaf om daarover te lezen!

Ja, ik heb enorm genoten van dit boek. Je leest het verhaal lekker vlot door en kan het met moeite wegleggen. Ook het einde is enorm spannend waardoor ik eigenlijk meteen door wil met deel 2. Helaas is die er nog niet en moet ik dus nog geduld hebben.
Ik raad hem aan!


Titel: Onverschrokken
Auteur: Lesley Livingston
Uitgeverij: Best of YA (Van Goor)
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 003 5149 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *