Instagram

kayleygh.nl

 25    100


 • Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
 • Nog 1 dag... Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Wat een spanning! Morgen komt het patroon van deze disney jurk
 • 10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
 • Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
 • Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
 • Wat doet deze Disney prinses het liefst? Nog maar 3 dagen tot we weer kunnen genieten van een nieuw patroon!
 • Geen prinses zonder haar extra toevoeging, zo ook deze Disney prinses!  #staytuned   #disney   #haken   #crochet   #haakpatroon   #crochetpattern   #crochetdisney   #disneyhaken   #diy 
 • Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
 • Yas! Een nieuw patroon, eentje die al heel lang in de planning staat! Nog 4 dagen...  #crochet   #haken   #pattern   #crochetpattern 
 • GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
 • Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
 • Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
 • Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
 • De gehaakte-Disney-jurken-lijn gaat verder! Eind deze (werk-)week verwachten we weer een prachtig patroon van de volgende creatie!  #staytuned   #disney   #haken 
 • NIEUW! Rapunzel jurk haakpatroon! Met pruik en Pascal uiteraard! Eindelijk is dit pareltje te verkrijgen voor jou! Ideaal voor jouw
 • Whaaaaa, spannend! Hebben jullie al een idee?  #haken   #patroon   #haakpatroon   #sneakpeak   #crochet   #crochetpattern   #pattern   #disney   #countdown   #kayleygh 
 • Nog maar 1 dag! Ik herhaal: NOG MAAR 1 DAG! Morgen weten we welke prinses we gaan haken dit weekend.
 • Spannend! Elke dag een stapje dichterbij! Vrijdag komt deze beauty online!  #haken   #crochet   #pattern   #patroon   #haakpatroon   #crochetpattern   #countdown   #aftellen   #disney 
 • Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
 • Nieuw! Eindelijk live in de webshop! De Disney Belle jurk! Haak nu jouw Belle jurk met dit nieuwe patroon! Geniet

Lesley Livingston – Onoverwinnelijk

picsart_03-31-07-51-59Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Gai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk.
Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Eindelijk ging het verhaal van Fallon en haar gladiatrix vriendinnen verder. Ik heb lang moeten wachten op dit volgende deel dus toen de postbode langs kwam en me dit boek bracht, was ik gelukkig! En je raad natuurlijk wel dat deze meid niks anders gedaan heeft dan lezen die dag! Wat overigens best knap was, want ik zit momenteel in een leesdip. Die had ik al voor dit boek, en helaas ook na dit boek. Ik krijg het gewoon niet meer voor elkaar :(.

Maar wat vond ik van het boek? Laat ik beginnen te zeggen dat ik tegenwoordig zo veel mogelijk de achterkant van de boeken vermijd. Het valt me namelijk op dat er steeds meer ‘spoilers’ in de flapteksten achterop een boek worden gezet. Dat vind ik jammer, want daardoor weet je af en toe net iets teveel van het verhaal.
Dat vond ik hier ook het geval. Op de achterkant van het boek staat dat Fallon en haar gladiatrix-zusters naar een andere stam (de Amazones) gaan om zichzelf en haar zus te redden. Dit doen ze pas halverwege het boek voor mijn idee. Daarvoor gebeurd ook nog het een en ander, maar dat is niet belangrijk meer omdat je wacht op de reis van Fallon en haar zusters naar deze stam. Ik vond het daarom enorm jammer dat dit onderdeel al in de flaptekst wordt genoemd want al het andere wat er gebeurd, wordt een beetje tekort gedaan voor mijn idee door alleen dat ene reisje te noemen en de rest niet. Een kwestie van alles of niets denk ik.

Wat de flaptekst ook een beetje doet, is voorzeggen. Ik zal mijn uitleg hierover even ‘onzichtbaar’ maken zodat je het alleen kan lezen als je dit wilt (het is een spoiler, wil je het toch lezen? Klik dan op de tekst!).
Er staat dat Fallon zichzelf en haar zus moet redden. Daardoor weet je eigenlijk al dat haar zus dus niet overlijd in dit boek. Best jammer, omdat ze de helft van het verhaal proberen om je in de waan te houden dat haar zus dood is. Beetje een gemiste kans.
Wat ik dus wil zeggen, is dat het verhaal soms wat voorspelbaar is. Niks mis mee, maar dit had misschien meer voorkomen kunnen worden als de flaptekst deze kleine details niet had weggegeven.

Nou, Kayleygh. Nu is het klaar met dat gezeur en geklaag. Vond je het boek dan echt zo slecht?
Absolut niet! Ik vertelde al dat ik niet kon wachten tot ik het verhaal kon lezen en dat is echt zo! Ik zat er meteen diep in en de spanning was af en toe om te snijden! Het is zeker een goede deel 2, eentje die niet te min doet aan haar voorganger. De spanning is er eigenlijk vanaf de eerste bladzijde, iets wat mij enorm in een boek kan trekken. Heerlijk!
Wat ook zo fijn is, is dat het vorige verhaal in het begin van dit boek niet heel erg herhaald wordt (wat vaak gebeurd bij vervolgen omdat ze dan de lezer duidelijk willen maken wat er allemaal was gebeurd), maar dat je wel door kan lezen zonder recent deel 1 te hebben gelezen. Hiermee bedoel ik dat Lesley deze terugblik weldegelijk doet, maar dat dit heeeeeeel goed door het verhaal is gemixt. Je leest dus wel hier en daar wat er allemaal is gebeurd, maar het valt helemaal niet op. En dat, lieve lezers, zijn pluspunten! Je zult ten alle tijden weten wat er allemaal is gebeurd of waarom Fallon een bepaalde keuze maakt. Dus Lesley, we love you! Heerlijk!

Ja, dan heb ik eigenlijk alles wel verteld wat ik wilde vertellen en rest mij niets meer dan u adviseren dit boek ook te gaan lezen! Raadzaam is wel om het eerste deel ook gelezen te hebben, maakt het gewoon allemaal wat makkelijker, snap je sommige dingen meer dan als je deel 1 niet hebt gelezen zeg maar.

Dit boek krijgt van mij een 8,0 omdat ik ondanks mijn leesdip, toch door dit boek ben gevlogen. Het leest lekker vlot, houdt de spanning hoog en is een heerlijk vervolg op het avontuur van Fallon in haar ‘nieuwe leven’ als gladiatrix. Spannende uitdagingen en keuzes die Fallon moet maken zijn juist de punten waardoor je blijft doorlezen. Love it! Op naar deel 3! (Hoop ik!)


Titel: Onoverwinnelijk
Auteur: Lesley Livingston
Uitgeverij: Best of YA
Verschenen: februari 2018
Pagina’s: 344
ISBN: 978 900 03 5176 3
Cijfer: 8.0

Geen reactie's

Geef een reactie