Lauren Kate – Kwelling

Kate, Lauren - KwellingHel op aarde. Zo voelt het voor Lucinda om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië.
Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks.
Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?


Dit is deel 2 van de Fallen-serie, en om eerlijk te zijn was ook dit boek niet wat ik ervan had verwacht. Het eerste deel was ik al niet tevreden over, en dat is ook het geval bij dit tweede deel.

Als ik heel eerlijk moet zijn, had ik van dit boek verwacht dat er meer duidelijk zou worden, maar helaas. In dit boek wordt Luce naar een andere school gestuurd. Hier moet ze zelf van alles uitvinden omdat Daniel niks verteld aan haar. Luce gaat dus zelf op onderzoek uit en vind het een en ander uit.

Dat Daniel haar niks verteld, ging mij irriteren. Omdat je niet weet waarom ze niks mogen vertellen, waarom ze zelf alles uit moet zoeken. Kortom, je blijft maar raden naar de redenen. Je blijft maar gokken. Het lijkt alsof Lauren het probleem voor zich uit blijft schrijven.
En daar raakt ze me mee kwijt. Door dit probleem voor zich uit te schrijven, haken mensen af en leggen het boek weg.

Er waren ook momenten waarvan ik wel genoten heb. Zo was het al snel duidelijk dat de scenes tussen Luce en Daniel niet veel zouden voorkomen. Dit zorgde er wel voor dat je bleef doorlezen en uit zag naar de momenten waarop ze elkaar zouden zien.
En de pijn die Daniel heeft als hij bij Luce is werd heel goed beschreven. Waarom hij pijn heeft, waarom hij zo gekweld is, weten we niet. Maar Lauren heeft in dat opzicht een hele goede schrijfstijl die duidelijk ons mee laat voelen met de pijn van Daniel.

Een boek waar ik gemengde gevoelens over heb. Aan de ene kant vind ik het heel jammer dat dit boek niet heel veel toegevoegde waarde heeft en dat het verhaal niet dieper gaat en zo oppervlakkig blijft. Aan de andere kant vind ik dat de emoties goed worden omschreven, en dat je uitkijkt naar de momenten tussen Luce en Daniel.


Titel: Kwelling
Auteur: Lauren Kate
Uitgever: van Goor
Verschenen: april 2011
Pagina’s: 300
ISBN: 978 90 475 1258 5


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *