Lauren Kate – Fallen

Kate, Lauren - FallenWat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden?
Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniël wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.
Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal.


Dit boek werd mij via Facebook aangeraden. Ik had er al veel over gehoord, maar expres nooit gelezen waar het precies over ging. Toen ik eindelijk mijn pasje binnenkreeg voor mijn nieuwe abonnement bij de bibliotheek, wist ik meteen welk boek ik als eerste ging lenen!

Met totaal geen voorkennis van de inhoud, ben ik begonnen aan het lezen van dit boek. En om eerlijk te zijn, het verhaal viel me tegen 🙁.

Het verhaal blijft van begin tot bijna het einde hetzelfde. Dag in, dag uit, er gebeurd niks anders. Ze wordt verlieft op 2 jongens, maar kiest uiteindelijk voor maar 1 jongen. Allemaal best cliché.
Maar als je tegen het einde van het boek komt, gaat er wel wat gebeuren. Ik vond het alleen jammer dat alles ineens achter elkaar kwam. Er gebeurd op het einde ineens zo veel, dat in elke zin wel wat belangrijks stond. Je krijgt het idee alsof je overladen wordt met informatie. Niet op een goede manier die je aan het denken zet, maar juist teveel informatie, een overload. Het blijk dat de ene na de andere persoon er iets mee te maken had, dan is er weer ineens iemand slecht, enzovoorts. Zoveel informatie in zo’n korte tijd.
Het zorgde er dan ook voor dat toen ik het boek dicht sloeg, ik niet verbijsterd of ‘even van de wereld’ was zoals normaal, maar ik probeerde me te herinneren wat er allemaal was gebeurd. Uiteindelijk wist ik nog maar de helft en is het verhaal niet echt blijven hangen.

Een beetje jammer van de schrijfster, want haar schrijfstijl vind ik wel geweldig. Ondanks dat ik het langdradig vond, te lang vond duren, heb ik het boek toch uitgelezen in 3 dagen. En toch ben ik ook begonnen aan boek 2, omdat ik gewoon wil weten wat er dan nu nog allemaal gaat komen.

Mijn conclusie is dat het een heel goede schrijfster is met een goede schrijfstijl omdat je blijft lezen, maar dat het verhaal niet aan te raden is. Dit door het langdurige begin en midden van het verhaal, en de ontzettend vele gebeurtenissen en ontdekkingen aan het einde van het verhaal.


Titel: Fallen
Auteur: Lauren Kate
Uitgever: van Goor
Verschenen: november 2010
Pagina’s: 300
ISBN: 978 90 475 1257 8


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *