Instagram

  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe

Kristen Ciccarelli – Iskari

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.
Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.
Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.
Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Dit boek las ik voor de boekenclub die ik in januari heb. Overigens heb ik de YALFest editie gelezen, een ongecorrigeerd exemplaar die als Arc op YALFest verkocht werd afgelopen april. Dat betekend gewoon een paperback zonder prachtige cover!
Want laten we daar eens over beginnen. Dit boek is prachtig als je hem in de winkel ziet staan! Een mooie hardcover met een prachtige illustratie van Asha op de voorkant, samen met de draak. En dit is alleen de dustcover pas!

Het verhaal trok mij eerst helemaal niet. Dat was ook de reden dat ik de ARC niet had gekocht op YALFest. Het verhaal klonk niet helemaal uniek in mijn oren en daardoor trok het mijn aandacht helemaal niet. Toch moet ik eerlijk zeggen dat mijn mening wel is veranderd nu!
Een deel van mijn motivatie waarom ik dit boek niet aantrekkelijk vond klinken, is omdat er een paar aspecten waren die mij cliche leken. Een dame die gevreesd wordt, maar totaal anders lijkt te zijn (mag jij uitzoeken waarom ze anders is en in hoeverre ik gelijk heb 😉 )… Een verhaal waar altijd in geloofd werd, maar toch anders lijkt te zijn (maar ja, gaat dat over de Iskari of over anderen?). Ik heb nog meer aspecten waarvan ik dacht dat ze tegen zouden vallen, maar die kan ik niet vaag genoeg uitleggen zonder te spoileren.
Toch zaten er, hoe verder ik kwam in het verhaal, toch ook hele unieke delen in. De liefde komt zeker terug, maar op meerder manieren en in verschillende dieptes. Mensen die je in het begin leert kennen, lijken heel anders te zijn. En er zit een plottwist in die ik niet zag aankomen. Oké, misschien wel, maar dat was pas 3 bladzijden voordat je de plottwist las. De verhalen die worden verteld hebben echt een belangrijke rol die ik enorm tof vond. Dat soort dingen trekt me juist! Daardoor bleef ik lezen.

Een aantal dingen die ik graag wil benoemen maar die spoileren, staan hieronder in het wazige stuk. Klik erop als je ze wil lezen!
Ik vond het bijvoorbeeld heel irritant dat Asha en Torwin maar om elkaar heen bleven draaien. Beide waren ze te koppig om toe te geven aan elkaar. Op een gegeven moment kwam het zoveelste moment dat ze elkaar pijn deden en dat hij weer weg zou gaan (wat hij maar niet gaat), dat ik dacht: Ja of nee. Nu kiezen!
Ook vond ik het vervelend dat Asha zichzelf de hele tijd maar blijft zwart maken terwijl ze de nieuwe Namsara is. Ik bedoel, dat wordt al weggegeven bij de ondertitel van dit boek! ‘De laatste Namsara’ geeft het al lichtelijk weg, is het niet? Dat vond ik vooral jammer, want daardoor wordt er een grote plottwist al verteld terwijl dit een heel spektakel had kunnen zijn. 

Oké, ik hoor je denken: Wat vond je er nu in het algemeen van Kayleygh?
Nou, ik moet je toegeven dat ik verrast ben. Het uiterlijk van het boek is echt prachtig en ik had niets anders gewild, maar ik was enorm bang dat het verhaal me tegen zou vallen. Toch heb ik best genoten. Het is niet zo dat ik hem iedereen meteen aanraad, maar als ze ernaar vragen, zal ik toegeven dat ik positief verrast was. Er zitten dingen in die ik inderdaad niks vond, of minder leuk, maar er waren ook leuke en positieve punten! Ik kwam er moeilijk in, waarschijnlijk omdat ik bij voorbaat al een beetje tegen het verhaal opzag, maar ik heb hem wel snel uitgelezen toen ik er eenmaal inzat. Daarom krijgt dit boek een 6.5!


Titel: Iskari
Auteur: Kristen Ciccarelli
Uitgeverij: Blossom Books
Verschenen: oktober 2017
Pagina’s: 356
ISBN: 978 94 634  9130 3
Cijfer: 6.5


 

Geen reactie's

Geef een reactie