Kiera Cass – De Selectie

Cass, Kiera - De Selectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.


Dit is het eerste boek van de Selectie-serie van Kiera Cass. En ik moet je eerlijk bekennen, ik ben verrast!
Dit boek was me namelijk aangeraden door een aantal mensen op Facebook, maar een tijd lang had ik zo iets van: ‘Het zal wel.’ Toch ben ik hem gaan lezen en daar ben ik blij om! Dus iedereen die hem aan mij heeft aangeraden: BEDANKT!

Tsja, het boek begint heel saai eigenlijk. Je krijgt een kijkje in het leven van America. Nu is saai eigenlijk niet het goede woord. Ze leven namelijk in een kaste-stelsel, en America is een vijf. Een vijf betekend dat je werkt als kunstenaar of als artiest. En America is een artiest, ze zingt.
Maar waarom saai? Haar leven zou ‘saai’ moeten zijn, maar dat is het absoluut niet. Ze heeft een geheime relatie met Aspen (een zes) en dit mag niemand weten. Stiekem zien ze elkaar in een boomhut waar ze af en toe afspreken.

Maar America krijgt een formulier binnen waar ze zich mee kan inschrijven voor de selectie. Omdat America van Aspen houdt, vult ze hem niet in. Tot hij het haar smeekt, om zo een beter leven voor haar te krijgen. Met tegenzin vult ze hem in… De rest is wel te raden denk ik.

Ik zal verder niet meer over het verhaal vertellen want ik vind dat je daar zelf achter moet komen. Het is een veel te leuk verhaal om niet te lezen!
Maar de gevoelens die America heeft als ze Maxon ontmoet, en hoe snel deze gevoelens veranderen en verwarrend worden. Zelf als persoon zijnde, zou je precies hetzelfde hebben en ik ben dan ook blij niet in haar schoenen te staan!

Maar man, wat ben ik in snelvaart door dit boek gegaan! Alles om me heen verdween en ik had het gevoel dat ik zelf mee deed aan de selectie, dat ik zelf in het kasteel was! Het is zo echt geschreven, de gevoelens worden zo goed beschreven dat je America begrijpt, dat je haar snapt. Heel knap van Kiera!
Weer een aanradertje! Zeker de moeite waard! Nu snel deel 2 want ik wil meer weten!!


Titel: De Selectie
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: van Goor
Verschenen: juli 2014
Pagina’s: 272
ISBN: 978 90 003 3834 4


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *