Instagram

  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het

Kiera Cass – De Prinses

Cass, Kiera - De PrinsesDe achttienjarige prinses Eadlyn is druk bezig zich voor te bereiden op haar toekomst als koningin. In Illea is het onrustig. Hoewel koning Maxon en koningin America het kastenstelsel hebben afgeschaft, heerst er toch ontevredenheid in het land. Eadlyn ziet dat haar vader zich zorgen maakt, maar wat kan ze doen?
Haar ouders zijn van mening dat het volk afleiding nodig heeft, en een nieuwe Selectie kan daarvoor zorgen. Eadlyn daarentegen heeft helemaal geen zin in 35 jongens die zich met haar leven komen bemoeien. Dat haar ouders op een sprookjesachtige manier bij elkaar zijn gekomen, betekend niet dat voor haar hetzelfde geldt. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze dacht.


Eindelijk een vervolg op het romantische verhaal van de selectie-trilogie! En hoe gaaf is het dat we nu in de toekomst zijn beland en het verhaal lezen van het kind van America en Maxon?

In het begin van het boek komen we in een situatie waarin er nog helemaal geen sprake is geweest van een nieuwe Selectie. Je ziet een kijkje in het leven van de koninklijke hoogheden. Je ziet hoe Maxon zijn best doet het land goed te regeren maar hoe moe hij is door alle onrust in het land. Je ziet de onvoorwaardelijke liefde tussen Maxon en America, door de ogen van de prinses Eadlyn. Maar je ziet ook hoe Eadlyn zich klaarmaakt voor haar koningschap.

Als het idee van de Selectie ter sprake komt, spartelt Eadlyn meteen tegen. Maar uiteindelijk stemt ze toe omdat ze inziet hoe moeilijk haar ouders het hebben en omdat ze zo het volk kan afleiden zodat haar ouders voor een oplossing kunnen zorgen voor de onrust.
Je leest hoe Eadlyn met alles omgaat en hoe ze plannen maakt om de jongens zo snel mogelijk naar huis te laten gaan. Ze is namelijk helemaal niet van plan om verlieft te worden en heeft dan ook met haar ouders afgesproken dat dit 3 maanden gaat duren.

Tsja, ik vond het enorm leuk om te lezen hoe het nu met America en Maxon gaat. En het is geweldig om te lezen dat Lucy en Aspen een plekje hebben gekregen in dit verhaal, net zoals Marlee en haar man met kinderen. Er wordt nog vaak terug gerefereerd aan de selectie die Maxon en America hebben gehad.
Jammer vond ik de persoonlijkheid van Eadlyn. Ik vond haar arrogant, alsof ze altijd alles beter weet en altijd beter is. In sommige gevallen snapte ik haar redenering, maar af en toe vond ik dat het te ver ging. Ze ziet zichzelf als de machtigste persoon op aarde, en dat vond ik heel jammer.

En dan het einde van het boek! Ik wist niet wat ik hiervan moest verwachten. Ik had wel het idee dat ze nog niet zou kiezen, maar dit einde had ik nooit verwacht! Aan de ene kant vond ik het geen leuk einde omdat er vreselijke dingen gebeuren, maar aan de andere kant was de eyeopener geweldig en is het een enorme cliffhanger die ervoor zorgt dat ik het volgende deel zeker wil lezen!


Titel: De Prinses
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: van Goor
Verschenen: juni 2015
Pagina’s: 288
ISBN: 978 90 003 4518 2


 

Geen reactie's

Geef een reactie