Kiera Cass – De Prins & De Lijfwacht

Cass, Kiera - De prins en de lijfwachtIn De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. 

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.


Eindelijk een verhaal uit de oogpunten van de twee grote liefdes van America. Een novelle die het best gelezen kan worden na het lezen van de trilogie, als je het aan mij vraagt!

In dit boek begin je met het verhaal van Maxon. Je leest hoe Maxon te maken krijgt met problemen vlak voor de meisjes van de Selectie komen. Zo lees je zijn gedachte op het moment dat de namen van de selectiemeisjes bekend worden gemaakt, maar ook hoe Maxon de problemen met zijn vader aanpakt.
Maar het leukste wat ik vond, is dat je leest hoe Maxon als een blok voor America valt!

En als tweede zit het verhaal van Aspen erin. Je leest hoe Aspen zich zorgen maakt om ‘zijn meisje’ America. Je ziet hoe zijn relatie is met de kamermeisjes van America en hoe Aspen en de rest van de wachten de aanvallen van de rebellen aanpakken.
Ook lees je hoe Aspen betrokken raakt bij de zoektocht naar America als ze verdwijnt in het bos tijdens een van de rebellenaanvallen.

Een heel leuk boek om te lezen als je benieuwd ben naar de gedachtegangen van deze twee heren. Ik heb wel het idee dat ik ze beter begrijp nu ik dit boek heb gelezen. Ik snap nu iets meer van hun keuzes, iets meer van hun redenen en hun denkwijze.
Ik ben blij dat Kiera dit boek heeft geschreven, zeker omdat ik vind dat het wel toegevoegde waarde heeft aan de hele serie. Het is verfrissend om te lezen hoe deze mannen met de situatie omgaan en hoe hun hierin staan.

Hoewel ik dit boek minder goed geschreven vind dan de andere delen van De Selectie, is hij wel de moeite waard om te lezen als je wilt weten hoe Maxon en Aspen zelf zijn.


Titel: De Prins & De Lijfwacht
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: van Goor
Verschenen: maart 2015
Pagina’s: 160
ISBN: 978 90 003 4366 9


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *