Instagram

  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en

Kerstin Gier – Smaragdgroen

Gier, Kerstin - SmaragdgroenGwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets? De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan.

Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op de kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van St. Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn gelijmd kunnen worden?


Het derde en laatste deel in de edelstenentrilogie! En ik moet eerlijk toegeven, wat een enorm goede afsluiter van de trilogie!

Deel twee (Saffierblauw van Kerstin Gier) eindigde best met een cliffhanger. Want wat had opa Lucas verstopt? En wat gaat Gwendolyn ermee doen? En hoe zit het nu tussen Gideon en Gwendolyn nu ze weet dat alles opgezet was? En hoe moet ze de graaf tegenhouden?
Allemaal vragen die je dwars zitten na het tweede deel, en die vragen worden gelukkig beantwoord in deel 3!

In dit deel heb ik het idee dat Gwendolyn eindelijk het nut van haar gave gaat inzien. Ze weet eindelijk wat ze er allemaal mee kan doen, maar ook wat de gevaren zijn.
Pas in dit deel vind ik het echt spannend worden omdat ze hier zelf op ontdekking uit gaat zonder iemand kwakloos te volgen en dingen van hem of haar aan te nemen. In dit deel gaat ze zelf een plan maken en doet ze het alleen of met mensen die zij uitkiest om te vertrouwen. En dat vond ik heel goed.

Ook het ‘Grote geheim’ wordt natuurlijk ontrafeld in dit deel. En laat ik nou zo gemeen zijn om die lekker niet met jullie te delen! Want anders hoef je de boeken niet meer te lezen, en dat zou zonde zijn!
Maar ik moet eerlijk toegeven, dat alles perfect in elkaar past. Alle puzzelstukjes met het verleden en het heden zijn perfect te combineren en je zou jezelf voor je kop slaan als je achter het geheim komt, want dan pas ga je je afvragen waarom je er niet zelf op gekomen was!

En ook dit keer las ik het boek zo weg. Ondanks dat dit het dikste deel van de trilogie is, heb ik hem weer in één zucht uitgelezen en heb ik ontzettend genoten van de dialogen tussen Gwendolyn en Gideon, maar ook tussen Gwendolyn en haar vriendin Leslie.
En natuurlijk hopen we allemaal voor hetzelfde. Komen Gideon en Gwendolyn bij elkaar? Nou, lieve lezers, ik ben bang dat ik dat niet ga vertellen. Het is namelijk het lezen waard!

Al om al heb ik enorm genoten van dit derde deel. Aan de ene kant vind ik het ontzettend jammer dat het erop zit. Dat de serie over is. Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik hem gelezen heb, want ik heb me vermaakt en ook op de momenten dat ik niet las, was ik in mijn hoofd bezig met het verhaal!

Ohjah, en lieve Anne-Marije, bedankt voor het aanraden van deze serie! Ik heb genoten!


Titel: Smaragdgroen
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 472
ISBN: 978 90 206 7939 7


 

Geen reactie's

Geef een reactie