Kerstin Gier – Saffierblauw

Gier, Kerstin - SaffierblauwGwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd! Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!
Een hilarisch verhaal over de sympathieke Gwendolyn, de arrogante Gideon, de grappige waterspuwersgeest Xemerius en Gwens beste vriendin Leslie.


Deel 2 van de Edelstenentrilogie van Kerstin Gier. Het vervolg op het avontuur van Gwendolyn en Gideon en hun reizen door de tijd!

Ook in dit boek gebeurd er weer heel veel, maar niet overdreven. Want wat ik zo goed vond aan het vorige deel, is dat je zo door het boek heen vliegt en dat er maar een paar dagen voorbij gaan. Dat is hier precies hetzelfde! Je leest bijna tot op de minuut waar Gwendolyn allemaal mee worstelt en je stoort je er geen minuut aan!
Het is zo dat je na het lezen van dit boek, nog geen week verder bent in het leven van Gwendolyn.

In dit boek komt Gwendolyn beetje bij beetje steeds meer te weten over het grote geheim dat iedereen verborgen probeert te houden. Ze ontmoet tijdens een van haar reizen, haar opa. Haar opa verteld haar een hoop informatie waar ze veel aan heeft. Zo helpt hij haar zoeken naar het geheim dat Lucy en Paul hebben en probeert ze uit te zoeken wat er van haar verwacht wordt.

En dan nog Gideon. Het ene moment is hij de liefste jongen op de wereld en doet hij alles voor haar. Echt een gentlemen waar iedere vrouw zo verliefd op wordt. Maar het volgende moment is hij een onuitstaanbare zak die haar pijn doet en die zich absoluut niet gedraagt als een gentlemen.
Ook Gideon blijkt bepaalde geheimen te hebben en lijkt een agenda voor zichzelf te hebben. Best geheimzinnig!

En dan de geheimzinnige reizen waarin Gwendolyn zichzelf tegen komt! Zo heeft opa Lucas een briefje met haar naam eronder. Zo wordt Gideon bewusteloos geslagen door een Gwendolyn uit de toekomst.
Allemaal vragen waar zowel Gideon als Gwendolyn nu nog geen antwoord op hebben, maar die wel degelijk nog beantwoord worden in het volgende boek!

Maar ik heb weer genoten! Zeker het einde was een spektakel! Nooit had ik dit einde verwacht, waarin zelfs meneer Bernard (de Butler van Gwendolyns oma) een rol in blijkt te hebben!
Ik ga snel door naar deel 3 want ik kan niet wachten om alle puzzelstukjes te vinden en ik wil zo graag weten wat het geheim is!


Titel: Saffierblauw
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 206 7938 0


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *