Instagram

  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe

Julie Kagawa – Strijder

kagawa-julie-strijder

Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garret zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen tweelingbroer – die op het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen.
Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?

Als eerste, zien jullie die foto? Dit keer niet een standaard cover plaatje waarbij iedereen denkt: ‘Duh Kayleygh, we weten hoe hij eruit ziet…’, maar een afbeelding die ik daadwerkelijk zelf gemaakt heb met het boek! Ik ga proberen dat steeds vaker te doen! En voor de oplettende lezer, deze foto’s staan dan ook op mijn bookstagram! (Volg je die nog niet? Klik dan vooral hiernaast op volgen! Leuk!)

Oké, back to the point: HET BOEK!
Mijn mening: Ik vond hem spannend! Weer heb ik genoten van dit prachtige verhaal waarin Julie ons elke keer weer verrast en ons in spanning achterlaat door naar het volgende personage te vliegen. Maar ik moet ook toegeven dat hij soms wat traag en sloom ging en dat ik daarom het boek makkelijker kon wegleggen. Het duurde dan ook best lang voor ik hem uit had.

Met heel lang bedoel ik 2 weken. En dan moet ik natuurlijk wel toegeven dat ik vooral te druk bezig was om te kunnen lezen. Ik ben namelijk bezig met klussen bij mijn schoonmoeder thuis, ik heb mijn eigen kamer leeg moeten halen in mijn ouderlijk huis en heb ook nog eens samen met Jelle het dak van ons eigen paleisje vervangen. En dat allemaal in 3 weken tijd. Je snapt natuurlijk wel dat er dan niet veel tijd meer over is voor lezen.

Maar ik heb hem uit! Laat me je vertellen waarom ik hem spannend vond, maar ook waarom ik hem zo makkelijk nog wegleggen.
Als eerste wil ik dan beginnen met het feit dat dit een deel 4 uit een serie is, vaak het boek dat oploopt naar de knalfinale die in boek 5 gaat plaatsvinden. In dat opzicht is dit een goede oploop want er staat een hele hoop te wachten op ons in het volgende deel.
Maar dit boek is meer dan alleen een oploop. Er gebeuren ook van allerlei onverwachte en spannende dingen waardoor je geboeid blijft en waardoor je toch blijft lezen. Ik bedoel bijvoorbeeld de dingen die je leert over Ember en de organisatie Talon. Of haar gevoelens voor… (tsja, ik wil je niet teveel verklappen natuurlijk!) Het zijn juist deze ‘kleine’ gebeurtenissen die je wel door laten lezen, maar niet al alles verklappen voor de finale. Snap je me nog?

Aan de andere kant, gaf ik ook al toe dat het soms wat langdradig is. Misschien vind ik dat omdat ik nauwelijks tijd heb gehad om te lezen en heb af en toe gedwongen neer moest leggen, maar toch. Soms waren situaties te lang uitgestrekt, gebeurde er te lang niks of was er een aantal bladzijde of hoofdstukken dat eigenlijk niks toevoegde aan de rode draad van het verhaal. Ik vind het lastig om uit te leggen zonder dingen te verklappen. Laten we het erop houden dat het soms gewoon niet opschoot. Dat ze stilstonden en er niks gebeurde, waardoor ik niet in het verhaal werdt getrokken.
Maar dan kom je op het einde van het boek. Eindes zijn altijd goed! Want ja, dit einde is ook weer een cliffhanger van hier tot… (vul zelf maar een mooie, verre, plek in 🙂 ). Ik ben door de laatste hoofdstukken heen geschoten want het werd mega spannend! Elk hoofdstuk werd (natuurlijk) vanuit een ander perspectief geschreven en daardoor las je meerdere kanten van de gebeurtenissen. En dat maakte het alleen maar spannender! HOE TOF!

Mijn eindoordeel is een 6,5 voor dit boek. Ik weet niet of dat helemaal objectief is, omdat ik het lezen van dit boek echt maar af en toe deed en niet goed in het verhaal zat. Ik heb genoeg mensen gehoord die wel goed door het boek heen kwamen, maar ik ben ook niet de enige die er wat moeite mee had soms. Toch is het een heel spannend boek en zeker een goede oploper naar het eindboek! Man, ik kan niet wachten! Maar helaas komt die pas in de zomer van 2018 uit :(. Tot die tijd wordt het dan maar huilen denk ik.


Titel: Strijder
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 384
ISBN: 978 94 027 2480 6
Cijfer: 6,5


 

Geen reactie's

Geef een reactie