Julie Kagawa – Pupil

Kagawa, Julie - PupilLang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St. Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgegroeid met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…


Een nieuwe serie van Julie Kagawa! Eindelijk! Alleen brengt dat wel hoge verwachtingen met zich mee!
De Talon-serie wordt eindelijk uitgegeven door HarperCollins Holland. En deze keer gaat het helemaal over draken!

En wat voor een serie zeg! Het komt duidelijk naar voren in dit boek dat Julie van draken. Maar wat ik vooral knap vind, is hoe ze beschrijft hoe deze draken leven in de samenleving tussen de mensen.
Want in dit verhaal komt een tweeling (Ember en Dante) in de samenleving op hun 16 jarige leeftijd. Hun training in Talon heeft hun voorbereid op deze verdere ervaringen en aanpassing in de menselijke samenleving.

Natuurlijk gebeurd er van alles, en wordt het heel vaak, heel spannend! We verwachten immers niks anders van Julie! Maar waar ik even stil wil blijven staan, is de opbouw van het boek.
Als eerste valt het namelijk op dat het boek uit verschillende delen bestaat. In het eerste deel lees je hoe Ember en Garret verliefd op elkaar worden (sorry dat ik het zeg, maar als ik dit niet vertel, kan ik niks kwijt) en met welke problemen beide personages worstelen. In het tweede deel wordt het pas echt spannend!
Het boek is ook geschreven vanuit verschillende oogpunten. Je leest het verhaal vanuit Ember (de drakenmeid die zich moet aanpassen in de mensenwereld), van uit het oogpunt van Garret (over hem ga ik niks vertellen, want dan verraad ik teveel! hihi).

Toch was dit boek niet wat ik had verwacht. Ik vond hem een beetje tegenvallen na de bestsellers die ze al heeft geschreven. Ik had denk ik iets meer vuurwerk verwacht, iets meer romantiek. Af en toe werd het me een beetje te saai na lange stukken waarin niks gebeurde.
Maar ik heb ook genoten hoor! Want toch ben ik nieuwsgierig naar deel 2! En dat betekend toch ook wel iets? Want wat Julie ook schrijft, het leest lekker weg. Nergens heb ik iets over moeten lezen omdat ik het niet begreep, en nergens heb ik een puntje gevonden wat ik vervelend vond om te lezen.

Dus op naar deel 2! Zodra die uit is dan…


Titel: Pupil
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Verschenen: juli 2015
Pagina’s: 448
ISBN: 978 94 027 0140 1


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *