Julie Kagawa – Jager

Kagawa, Julie - JagerNa het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…


 

Deel 3 van de Talon serie is eindelijk uit! Eindelijk kunnen we verder lezen over het rebellenleven van Ember, Riley en Garret.

Ik zal het eerlijk bekennen, ik wist het einde van deel 2 echt niet meer toen ik begon. Maar gelukkig bleek dat geen probleem, want Julie zorgt er meteen voor dat je precies op de hoogte bent van de situatie. Zo maakt het makkelijk om verder te lezen na een tijdje uit het verhaal te zijn geweest.

Wat ik wel moet zeggen, is dat het verhaal me niet echt goed te pakken had. Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig naar alles wat Ember nu weer ging meemaken, maar ik had ontzettend goede verhalen gehoord en ik denk dat ik juist door die goede verhalen, teveel verwachtte. Zo wist ik al dat er een groot geheim wordt onthult, maar ik vond het niet echt een groot geheim omdat ik het al best snel door had. Dat vond ik wel jammer.

Wat ik ook een beetje verwarrend vond, is het feit dat er ook nog steeds vanuit Dante een deel van het verhaal verteld wordt. Het vervelende daarvan is alleen dat Dante in een totaal andere situatie zit dan Ember en dat ze soms aan elkaar denken maar dat er meer niet gebeurd. Dat was af en toe jammer, omdat ik totaal niet het idee heb gehad dat Dante’s verhaal nu toegevoegde waarde had. Misschien komt dit nog in de volgende delen, dat hoop ik maar!
Voor de rest was het wel heel fijn om het hele verhaal vanuit meerdere perspectieven te lezen! Ik heb het idee dat ik de gevoelens en de denkwijze van de verschillende personen beter begrijp als ik ze vanuit meerdere oogpunten kan zien (vanuit het persoon zelf en vanuit de ogen van de personen om hem of haar heen).

Ook hoorde ik dat het einde van dit deel een groot spektakel was. Daar ben ik het zeker mee eens! Want mijn god, wat een onverwachte wending! Hoe goed ik dat geheim al zelf had uitgevonden, zo onverwacht was dit einde. Ik kan nu niet wachten op het volgende deel omdat het nu echt om leven en dood gaat, letterlijk!

Dus, dat wordt snel mijn gedachte afleiden en hopen dat deel 4 er snel aankomt! Ook al verschijnt hij in het Engels pas over een hele tijd!


Titel: Jager
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: juli 2016
Pagina’s: 352
ISBN: 978 94 027 1230 8


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *