Julie Kagawa – De Verloren Prins

Kagawa, Julie - De Verloren prinsMijn naam is Ethan Chase. En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen. Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nóóit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is. Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden – helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt… Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt…


Eindelijk gaat het verhaal van Meghan en Ash verder, alleen dan wel via het kleine broertje van Meghan. alleen is Ethan niet bepaald meer het ‘kleine broertje’…

Ik moest vooral in het begin heel erg wennen aan het verhaal over Ethan en niet over Ash en Meghan. Natuurlijk wist ik voordat ik begon wel dat het over Ethan zou gaan, maar toch vond ik het lastig omdat Meghan en Ash er nauwelijks in voorkomen. Met mijn grote liefde voor Ash, was ik dus wel een beetje teleurgesteld dat Ash heeeeel weinig voorkwam in dit verhaal, dus ik hoop dat daar nog enige verandering in komt.

Het verhaal op zich was wel weer heel spannend! Misschien was het in het begin van het boek allemaal wat traag en ik kreeg het idee dat het verhaal maar niet opgang kwam. Maar toen er eenmaal dingen gingen gebeuren, was het zeker spannend! Het een na het andere gebeurd waardoor je maar blijft lezen. Voor je het weet ben je door het boek heen en is alles opgelost. Althans, dat lijkt maar zo…

Ik vind dit boek niet zo spannend en zo vasthoudend als de andere delen van The Iron Fey die Julie Kagawa heeft geschreven. Ik weet niet of de verhalen van Meghan en Ash zo goed waren dat Ethan deze niet kan overtreffen of dat het verhaal mijn interesse is kwijtgeraakt onderweg, ik kan mijn vinger er niet op leggen. Niet mijn favoriet, maar zeker wel een leuke toevoeging als je Nimmernimmer en haar avonturen nog niet wil vergeten.


Titel: De Verloren Prins
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Verschenen: oktober 2015
Pagina’s: 416
ISBN: 978 94 027 0670 3


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *