Instagram

  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los

Julie Kagawa – De Ijzerprins

Kagawa, Julie - De IjzerprinsMijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje… Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae. Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld. Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk. Zal ik Meghan ooit nog terugzien?


Het laatste deel van de Iron Fey, en dus het laatste deel van het verhaal van Meghan en Ash.

Maar dit verhaal is zeker de moeite waard. Dit verhaal is namelijk geschreven vanuit Ash! Je leest dus het verhaal van Ash terwijl hij opzoek gaat naar het wondermiddel!
Ja, je leest het goed, het wondermiddel! Het is namelijk zo dat Meghan de Ijzerkoningin is geworden. En natuurlijk weet iedereen dat fae eigenlijk helemaal niet tegen ijzer kunnen en dat het ze langzaam dood. Dus was het onmogelijk voor Ash om bij Meghan te blijven. En laat dat nou precies de reden zijn waarom Meghan (met heel veel moeite en pijn in haar hart) Ash heeft weggestuurd.

Maar goed, een verhaal vanuit de ogen van Ash! Ik heb een mega crush op Ash, dus stel je voor hoe ik dit boek heb verslonden! Het is zeker verfrissend om te lezen hoe Ash denkt over alles en hoe Ash dingen aanpakt. En het is heel erg leuk om te lezen hoeveel Ash voor Megahn voelt, hoeveel hij voor haar overheeft.
Want de reis die hij aflegt (met Puck en Grimalkin, ook al wil hij dat niet) is gevaarlijk. Maar als hij de testen in deze reis haalt, krijgt hij een ‘sterfelijke’ ziel en kan hij dus bij Meghan zijn in het ijzerrijk. Maar sterfelijkheid betekend in Nimmernimmer niet zo veel. Het gaat er natuurlijk om dat hij bij zijn grote liefde kan zijn!

Het is een verhaal waar ontzettend veel gebeurd wat je niet verwacht! Zo komen er bijvoorbeeld nieuwe personages in voor die je eigenlijk al wel kende maar nooit echt een grote rol hebben gespeeld (in levende lijve dan). Of kom je erachter hoeveel de vriendschap/ruzie tussen Ash en Puck echt voorstelt!
Allemaal hele leuke aspecten die het verhaal net weer wat interesanter en gecompliceerder maken dan het zonder deze aspecten al is.

Maar zoals ik al zei, met dit verhaal eindigt het verhaal van Meghan, Ash en Puck. Gelukkig is er wel een neiuwe serie (The Call of the Forgotten) waarin we andere personages tegenkomen (zoals Ethan, het kleine broertje van Meghan, en Keirran, de zoon van…). Dus stiekem hoop ik Meghan, Ash en Puck nog eens tegen te komen!


Titel: De Ijzerprins
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: september 2013
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 347 5588 9


 

 

1 Reactie
 • Maria
  Geplaatst op 14:17h, 04 november Beantwoorden

  Super leuke recensie! Ik ga het zeker lezen om dat ik de andere drie delen al uit heb 🙂

Geef een reactie