Julie Kagawa – De Ijzerkoningin

Kagawa, Julie - De IjzerkoninginMijn naam is Meghan Chase. Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou? Nou, niet dus! De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken. Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg. Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal…


Het derde deel van de Iron Fey van Julie Kagawa, en weer een enorm spannend deel ook hoor!

Want deel 2 (De Ijzerprinses) eindigt op het moment waarop Ash en Meghan worden verbannen uit Nimmernimmer en dus terecht komen in de werkelijke wereld waar Meghan is op gegroeid.
Dit deel begint dan ook op het moment waar Meghan en Ash voor het huis van Meghan staan om haar moeder, haar stiefvader en haar broertje op te zoeken. Helaas komen ze er al snel achter dat het niet het geschikte moment is omdat de ijzerfae nog steeds achter Meghan aan zitten. En dat gebeurd er alleen al in hoofdstuk 1! Bedenk je eens wat er in de rest van het boek gebeurd!

Natuurlijk snap je wel dat er weer een enorm avontuur gaat komen en ik vond het dan ook heerlijk om te lezen hoe oude bekende en vrienden allemaal terug komen in dit nieuwe avontuur! Want natuurlijk zijn we gek op de relatie die Ash en Meghan met elkaar hebben, maar zeg nou eerlijk; Wat is het verhaal nu echt zonder Puck en Grimalkin?
Het is dus al snel weer het oude clubje bij elkaar, op een nieuw avontuur!

Wat ik alleen het enorm geweldig vond, was het einde. Niet dat het een leuk einde is ofzo, maar het is zo goed bedacht! Nooit had ik dit einde verwacht en om eerlijk te zijn heb ik er wel een traantje om gelaten hoor!
Toen ik het boek net uit had, was ik boos om het einde, maar nu snap ik het wel. En ik moet ook eerlijk zeggen: Het is de perfecte reden voor een volgend spannend deel van de avonturen van Meghan, Ash en Puck!

Ik heb weer genoten in de reis die ik samen met de personages uit dit boek heb gemaakt! Zeker een aanrader en ik hoop dat ik jullie nieuwschierig genoeg heb gemaakt om hem ook te lezen! Ik beloof je, het is geweldig!


Titel: De Ijzerkoningin
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Maart 2013
Pagina’s: 384
ISBN: 978 90 347 5586 5


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *