Instagram

  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige

Julie Kagawa – De Ijzerkoning

Kagawa, Julie - De IjzerkoningMijn naam is Meghan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.

Wat gebeurt er allemaal?
Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…
Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh?
En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten…
Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?


De ijzerkoning is een Young Adult boek met aardig wat Fantasie. Zoals elk fantasieboek bijna begint, is Meghan een doodnormaal meisje die op school niet te veel opvalt samen met haar beste vriend Robbie.
Al vrij snel in het boek beginnen er rare dingen te gebeuren waar Meghan vraagtekens bij zet. Dan wordt plots haar broertje Ethan ontvoert naar een fantasierijk met de naam NimmerNimmer waar Robbie vandaan komt.
In NimmerNimmer heersen twee hoven met elkaar. Het Zomerhof (waar haar vader de koning is en waar hij heerst met de zomerkoningin Titania) en het Winterhof (van Koningin Mab en haar drie zonen).Robbie denkt dat de winterkoning haar broertje heeft ontvoert om Meghan naar NimmerNimmer te krijgen.
Al snel krijgen ze te maken met een van de drie zonen van Mab, Ash. Een jonge winterprins die in het verleden ruzie heeft gekregen met Robbie en daardoor zijn leven zuur probeert te maken. Als Meghan hem smeekt haar te helpen naar het zoeken van haar broertje Ethan, maken ze een deal waarin wordt belooft dat als Ash helpt met het zoeken en vinden van Ethan, Meghan vrijwillig meekomt naar het Winterhof.
Meghan, Ash, Robbie en een magische kat genaamd Grimalkin gaan op avontuur en komen erachter dat Ethan gevangen wordt gehouden in een nieuw rijk, het IJzerrijk. Normale fae kunnen niet overleven in ijzer, dus moeten ze een goed plan bedenken.
Meghan wordt, naarmate de reis vordert, steeds meer verliefd op Ash. Ash laat haar daarentegen koud. Ook Robbie is het niet eens met de keuze van Meghan, omdat Robbie Meghan voor zichzelf wil hebben. Hij is namelijk al jaren lang verliefd op Meghan.
Uiteindelijk redden ze Ethan en doden ze de ijzerkoning om een oorlog te voorkomen tussen het IJzerrijk, het Winterhof en het Zomerhof. Meghan brengt haar broertje thuis om vervolgens haar belofte aan Ash na te komen, en mee te gaan naar het Winterhof.

Ik vond het zelf een leuk boek, omdat het een spannend boek is, met een romantisch verhaal. Er zit een leuke twist in die ervoor zorgt dat je blijft lezen.
Het boek leest ook makkelijk weg waardoor je niet te lang blijft hangen in bepaalde stukken. Het romantische verhaal wordt niet zo erg uitgebreid beschreven dat het zoetsappig wordt, maar is wel duidelijk aanwezig.
Al om al vond ik het een goed en leuk boek om te lezen, en is dit een aanrader voor iedereen die van fantasie met romantiek houdt.


Titel: De Ijzerkoning
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin Holland
Verschenen: Mei 2012
Pagina’s: 382
ISBN: 978 90 347 5582 7


 

 

Geen reactie's

Geef een reactie