Judith Visser – Oversteken

Visser, Judith - OverstekenStel je voor: je wordt wakker naast je geliefde, je draait je naar hem toe – en hij is dood. Dit overkomt Tender, de hoofdpersoon van Oversteken. Van het ene op het andere moment is haar verloofde verdwenen uit haar leven. Alleen in haar dromen kan Tender nog contact met hem maken, hem zien en horen. Daardoor vervreemdt ze van de werkelijkheid, en haar leven verandert radicaal en onomkeerbaar.


Mijn god, wat een boek! Echt een eye-opener!

De achterkant van het boek sprak me wel aan. Het leek mij een verhaal waarin niet het alles-kom-altijd-goed aspect zit. Na het lezen van de achterkant van dit boek had ik wel het idee dat dit een heftig verhaal kon zijn. Toch overtrof dit verhaal al mijn verwachtingen.

Ik heb serieus nog dagen nagedacht over dit boek. Hoe Tender (de hoofdpersoon) vast komt in je hoofd, hoe je gaat nadenken over haar dilemma’s. Ongelofelijk hoe goed dit geschreven is waardoor het verhaal dagen blijft hangen in je hoofd.
Je snapt Tender, waarom ze haar man niet kan loslaten ook al is hij dood. Hoe ze vervreemd van de wereld omdat je nauwelijks tot niet meer buiten komt. Je snapt haar keuzes, en ook al weet je dat jijzelf het anders zou doen in het echte leven, je hebt begrip voor haar keuzes, voor haar verandering van levensstijl.

Net als je denkt dat het verhaal vervelend lang gaat worden, dat de scene’s te lang duren, zorgt Judith er weer voor dat het weer gaat leven. Tender klimt er langzaam bovenop en krijgt een beetje haar leven terug. En als je dat opgelucht ademhaalt omdat alles goed lijkt te komen, komt het einde.
En dat einde… Wauw! Ik heb dit boek twee keer moeten lezenomdat ik het niet geloofde. Er zit een einde aan dit boek wat je nooit zal verwachten! Ik zal het niet verklappen want het is een boek dat het lezen waard is!

Nogmaals… Wauw! Hulde aan Judith voor het schrijven van het diepste en mooiste boek wat ik tot nu heb gelezen!


Titel: Oversteken
Auteur: Judith Visser
Uitgever: Boekerij
Verschenen: September 2009
Pagina’s: 298
ISBN: 978 90 225 5224 7


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *