Instagram

  Henry Horse! Daar is hij hoor! Het laatste dier in de knuffelfamilie van dit boek! Zijn jullie er al klaar
  Hallo Billy Bunny! Dot lieve knuffeldier is met zijn lage oren een heerlijke verschijning! Tijd om te haken met deze
  Het gaat beginnen! Vanaf vandaag elke dag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het
  Ook vandaag een nieuw haakpatroon uit het nieuwe haakboek online! En we eindigen met het hele boek op 10 november!
  GRATIS PATROON! Met dit koude ❄️ weer wil je buiten zo warm mogelijk blijven. Met dit patroon haak jij een
  Een nieuwe dag dus een nieuw patroon! Penny Panda staat online! Deze zwart witte vriend kan niet wachten om gehaakt
  Welkom Diggy Dog! Een hondje hoort in elke familie toch? Ook in deze knuffelfamilie in ieder geval! Haak erop los
  Het is zover! De webshop is online en het eerste haakpatroon is verkrijgbaar! Deze hele maand kan je dit prachtige
  10 november! Het haakboek staat live! FEEST! Het was een heel project, maar alle patronen zijn gemaakt, staan online en
  Hallo Benny Bear! Een knuffelbeer wil iedereen wel toch? Geniet nu van jouw nieuwe dierenvriend, het patroon vind je in
  Met het patroon van Betsy Big zijn we op de helft! Dit lieve roze varkentje veroverd iedereen zijn of haar
  Ben jij meer een kattenmens of een hondenmens? Voor de hondenmensen hebben we Diggy Dog, voor de kattenmensen is daar...
  Voor de kerst begon, besloot ik een trui te haken. Zo kon ik mijn oma toch nog eren, ondanks dat
  Foxy Fox is nu al geliefd bij de mensen die een sneak peak hadden van de patronen in dit nieuwe

Joelle Charbonneau – De Test

Charbonneau, Joelle - De TestDe jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?


 

Het eerste deel uit De Test trilogie. Een spannend verhaal waarin we kennis maken met een nieuwe wereld waarvan het begin nog moet komen.

Ja, het begin van die wereld moet nog komen ja. Vrijwel aan het begin wordt namelijk al uitgelegd dat Malencia (afgekort Cia) in een wereld leeft die na een oorlog is ontstaat. Een wereld die een beetje te vergelijken is met de wereld uit de hongerspelen. Een grote hoofdstad en voor de rest bestaat het land uit verschillende ‘provincies’ zoals Vijf Meren, waar Cia woont.
Het verhaal begint bij Cia die afstudeert van de ‘middelbare school’ (volgens mij was dit niet helemaal meer het systeem wat wij nu gebruiken, dus ik noem het voor het gemak maar even de middelbare school).

Meteen wordt duidelijk dat Cia mee wil doen aan de Test.Een programma waarvoor je geselecteerd moet worden. Als je eenmaal mee mag doen, moet je een aantal testen afleggen in de hoofdstad voor je wordt toegelaten op de Universiteit. De vader van Cia heeft ook meegedaan aan de Test en is na zijn universiteitsperiode in de provincie Vijf Meren gezet om verder te gaan in zijn afstudeerrichting: planten.

Maar wil je meer weten over het verhaal zelf? Dan raad ik je echt aan om het boek zelf te lezen! Zelf vond ik het moeilijk om door sommige delen heen te komen. Soms heb ik het boek gewoon 5 dagen niet aangeraakt, en soms kon ik het gewoon niet wegleggen. Een beetje een haar liefdes verhouding denk ik, haha.
De schrijfstijl is denk ik hetgeen wat me door de ‘saaie’ stukken heen loodste. Het is best spannend en wervend geschreven waardoor ik toch weer ging lezen. En misschien ook het feit dat je niet weet wat er komen gaat, wat er nu gaat gebeuren. Ik wist helemaal niet wat voor testen er waren of hoeveel, daar kwam ik pas lezend achter.

Al om al heb ik wel genoten van het boek, al vond ik het einde een beetje tegen vallen. Ik had gehoopt dat het anders zou eindigen, maar toch moet ik toegeven dat dit einde wel een soort spanning achterlaat voor het volgende boek. Een kleine cliffhanger is het wel, maar niet zoals ik verwacht had.


Titel: De Test
Auteur: Joelle Charbonneau
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Verschenen: oktober 2013
Pagina’s: 320
ISBN: 978 90 452 0793 3


 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie